Back Ön itt van: Programok Legyél Te is tudósító!

Legyél Te is tudósító!

A nyári fesztiválokon nagy sikerrel debütált Legyél te is tudósító! játékunkban kipróbálhatod tehetséged! Nincs más tennivalód: írj cikket, fotózz, vagy filmezz a havonta megadott három téma valamelyikében, és tiéd lehet a Magvető, a Nyitott Könyvműhely és a Park Kiadó kiadványaiból álló könyvcsomag.

Tematika: Havonta három emberi jogi téma közül választhatsz egyet, amelyet kreatívan kell feldolgoznod. Várjuk az írásos anyagokat, a rövidfilmeket, a fotóriportokat.

Nevezés: A megadott határidőig juttasd el alkotásaidat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Minden hónapban egy nyertest hirdetünk, de emellett a szerkesztőség által kiválasztott legjobbak mind megjelennek a www.humanamagazin.eu oldalon. Egy jelentkező maximum három alkotást küldhet be egy hónapban.

Ajándék: Minden hónapban a legjobban teljesítő tudósító egy Magvető, Nyitott Könyvműhely és Park Kiadó kiadványaiból álló könyvcsomagot nyer.

Formai és szakmai követelmények:

Írásos anyagok:

  • minimum 3500 karakter, maximum 10.000 karakter. Műfajt tekintve előnyt élveznek a publicisztikák és a riport-jellegű írások.

Videós anyagok:

  • minimum 90 másodperc, maximum 15 perc terjedelem,
  • lehetőleg HD képméretben,
  • avi, vagy mov formátumban,
  • a videókat kérjük nevezd át a következő módon: név_dátum_filmcíme, azaz pl. kovacsistvan_20110819_civilkent_budapesten.avi.

Fotók:

  • jpg formátumban, eredeti méretben (hogy később, magazinban, vagy kiállításon is fel tudjuk használni a képeket),
  • a fotókat a megküldött formában használjuk fel, sajnos nem áll módunkban utólagosan szerkeszteni (világosítani, élesíteni, stb.) azokat,
  • a fotókat kérjük nevezd át a következő módon: név_dátum_eredetifájlnév, azaz pl. kovacsistvan_20110819_IMG_0311.jpg (ezzel nagyon megkönnyíted a később felhasználást, és tuti tudni fogjuk, hogy te készítetted).

Jó, ha tudod: a plágiumot egyáltalán nem szeretjük, ellenben ha a nehezebb műfajok közül választasz, és több vélemény bemutatására törekszel, könnyen az élmezőnybe kerülhetsz!

A Legyél te is tudósító! novemberi nyertese Farkas Norbert lett, aki két fotóját küldte be a Láthatatlan emberek kategóriában. Norbert egy Nemzeti Színház bérletnek örülhet, mi meg a remek képeinek. Gratulálunk neki és egyúttal köszönjük a munkáját!

Tizenhat éve dolgozom a gyermekvédelem erdejében, látom a Nagy Tölgyfa erősségeit. Tudom, ágai hol sűrűsödtek össze átláthatatlan esőerdővé, és hol vékonyodtak el. Tudom, hová nem lehet mászni, mert még a legkisebbek alatt is leszakadhat. Ha egymás kezét fogva körbeálljuk, akkor látjuk  csak meg, hol kell erősíteni, vagy átcsoportosítani, kinél kell támogatni, vagy kicsit ereszteni. A gyermekjóléti alapellátás a széles törzs. Ezt kell még erősebbé tenni, hogy kibírja a súlyt, ami ránehezedik.

2011. november 12., szombat 10:56

Válságban – Ahogy Laki Nóra látja

 

Íme, a Legyél te is tudósító! játékunk novemberi második helyezettjének munkája. Laki Nóra már át is vette szerkesztőségünkben nyereményét, a Magvető, a Nyitott Könyvműhely és a Park Kiadó kiadványaiból álló könyvcsomagot.

2011. november 10., csütörtök 08:00

Demokrácia – Horváth Kriszta szemében

 

A Legyél te is tudósító! játékunk novemberi harmadik helyezettje Horváth Kriszta lett, akinek ezúton is gratulálunk nyereményéhez, a Magvető, a Nyitott Könyvműhely és a Park Kiadó kiadványaiból álló könyvcsomaghoz. Krisztát a „Demokrácia az én szememben” téma késztette alkotásra.

2011. november 03., csütörtök 16:15

Legyél te is tudósító! – Novemberi felhívás

 

Ismét alkotásra buzdítunk mindenkit! Írjatok, fotózzatok vagy filmezzetek a megadott három téma valamelyikében, és tiétek lehet a Magvető, a Nyitott Könyvműhely és a Park Kiadó kiadványaiból álló könyvcsomag vagy egy Nemzeti Színház bérlet!

Aki jelentkezett volna, de azt hitte, lecsúszott róla, vagy aki még csak most választott magának témát és szerzett eszközöket a megvalósításhoz, annak jó hírrel szolgálhatunk. A Legyél te is tudósító! első fordulójának leadási határidejét meghosszabbítottuk: október 28-ig várjuk az alkotásokat!

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.