Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Napi ajánló - Művészettel a diszkrimináció ellen
2010. máj. 04., kedd 09:40

Napi ajánló - Művészettel a diszkrimináció ellen

Művészettel a diszkrimináció ellen címmel rendez májusban kulturális programsorozatot a Tűzraktér, a cél a hátrányos megkülönböztetés elutasításával szolidaritást és egyetértést ébreszteni az emberekben. A szervezők a különböző országok, csoportok alkotóinak sokszínű műveit egy térben bemutatva próbálják hozzásegíteni a közönséget ahhoz, hogy önmaga fedezze fel a különböző kultúrák hasonlóságait és különbségeit.

A számos színházi előadást felvonultató programsorozat keretében két különlegességgel is készül a Tűzraktér: május 8-án Tízperces Színházzal várják a közönséget, külön pályázatot hirdettek ugyanis olyan színházi darabok számára, amelyben az alkotók tíz percben foglalják össze diszkrimináció ellenes gondolataikat. Május 28-án mutatják be a New York-i Zsidó Színház és a hazai Salto Mor(t)ale társulat Az utolsó zsidó Európában című darabját, amelyet összesen három estén át láthat a közönség.

A zenei kínálat is bőséges: Németh Juci és az Ozon szülinapi koncertet tart. Ágoston Béla két különleges formációval is a Tűzraktér színpadára áll: elsőként a Tóth Evelinnel kiegészülő Hawaii Karibu játszik magyar retro slágereket "karibi beütéssel", majd a magyar és kínai muzsikusokból álló tradicionális zenekart hallhatja a közönség. A Sankolokan nyugat-afrikai ütős zenével várja a közönséget, az Óperentzia új lemezét mutatja be, fellép az Amerikából érkező Joint Ventures és Földi Gergő, a kanadai Damo Suzuki, Csehországból a DVA érkezik, míg az Egyesült Államokból az Arms and Sleepers látogat el a Tűzraktérbe.

A diszkrimináció-ellenes programsorozat jegyében a Tűzraktér Tízperces tánc címmel is hirdetett pályázatot, amelyre számos csoport és egyéni művész jelentkezett a legkülönfélébb előadásokkal. A tízperces táncokat a Tűzraktér különböző tereiben május 7-én tekintheti meg a nagyközönség többek között olyan társulatok előadásában, mint a Budapesti Tánciskola, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat, az IMIC-International Multireligious Intercultural Centre, illetve a Frenák Pál Társulat.

A diszkrimináció-ellenes hónap idején több kiállítás is látható a Tűzraktérben. A Godot irodalmi estek május 26-i rendezvénye is diszkrimináció-ellenes témákkal foglalkozik.

tuzrakter.hu

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.