Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Napi ajánló - Anno Filmklub - tolerancia évad
2010. március 13., szombat 00:00

Napi ajánló - Anno Filmklub - tolerancia évad

Hol vannak a tolerancia határai? Ki és hogyan, s minek alapján dönti el, hogy mi a határsértés? Rajtunk múlik, milyen választ adunk ezekre a kihívásokra. De egy biztos. A jó megoldások lehetőségéhez a másik megismerésén keresztül vezet az út.


"Légy toleráns! A különböző nemzetiségű, vallású, kultúrájú és identitású emberek, közösségek együttélése világunk realitása. Csakhogy a szokások, a gondolkodásmód különbségei mindig magukban hordozzák a feszültségek, a konfliktusok lehetőségeit. Az elzárkózás, a megfélemlítés, az erőszak spontán vagy tudatos formái mindezekre látszólag egyszerű megoldást kínálnak. Valójában azonban egyikük sem "kifizetődő". Hiszen olykor még az elnyomottból is elnyomó lehet, ha csupán a leigázottak gyűlölete hajtja.

A Tolerancia évad filmjei erre szolgálnak. Kevéssé- vagy félreismert közösségeket, együttélési konfliktusokat mutatnak be, s a művészet eszközeivel önmagunkkal szembesítenek. Alkalmat adnak rá, hogy mindenki feltehesse a kérdést: vajon én hogyan döntenék, miként viselkednék ebben vagy abban a helyzetben? A filmek, a problémák értelmezésében meghívott előadóink segítenek, az adott tárgykör hazai szakértői. A vetítések után módunk lesz véleményünket, érzéseinket, tapasztalatainkat megosztani, azokkal, akikkel a közös filmnézés élményében is osztoztunk."

Szeretettel várják az érdeklődőket a Magyar Antirasszista Alapítvány és a Politikatörténeti Alapítvány Anno filmklub Tolerancia évadára, minden második hét szerdán este 6-kor a Politikatörténeti Intézetbe.

Helyszín: Politikatörténeti Intézet I. emeleti konferenciaterme (Bp. V., Alkotmány u. 2.)

Részletes program:

http://www.eufestival.net/?page=reszletek&id=740

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.