Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló ColourSchool – ingyenes beavató program középiskoláknak
2012. szeptember 14., péntek 11:14

ColourSchool – ingyenes beavató program középiskoláknak

coloursA budapesti Odeon októberben induló, mozilátogatással egybekötött, a bevándorlás és a beilleszkedés tematikájához kapcsolódó ingyenes beavató programot szervez a hazai középiskoláknak a 2012/2013-as tanévben.

 A ColourSchool egy többlépcsős – mozilátogatással, filmkészítéssel, drámafoglalkozásokkal egybekötött – ingyenes beavató program. Előzménye a 2012 tavaszán az Odeon Lloyd Moziban megrendezett Colours Fesztivál, mely a hazánkban élő bevándorlók (harmadik országbeli állampolgárok) kultúráját mutatta be művészeti alkotásokon (filmek, koncertek, kiállítások) és véleményformáló beszélgetéseken keresztül.

A ColourSchool program kétszeres beavatást jelent a programban résztvevő diákok számára: a bevándorlás témáján túl megismerkednek a kortárs filmművészet nyelvével (a témával kapcsolatos filmek megtekintésén keresztül). A filmeket több alkalommal élményfeldolgozó drámapedagógiai foglalkozások és beszélgetések követik – az előítéletek csökkentése és lebontása, a helyes konfliktuskezelés érdekében.

A diákok élményeiket alkotásokon keresztül is ki tudják fejezni (kisfilmek, fotók, plakátok, írásos beszámolók készítésével), melyeket részben a program saját honlapján és facebook-oldalán, részben a programot záró, 1000 példányos kiadványban is megjelentetnek a szervezők. Mindezekben az Odeon és az általa bevont szakemberek – két, többéves gyakorlattal rendelkező pedagógus, filmes szakember és egy migrációs szakértő – segítik a diákokat.

 

További információ a jelentkezésről: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 21, péntek, 12 óra.

 

A ColourSchool program az Európai Unió Európai Integrációs Alapjának támogatásával valósul meg.

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.