Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Felhívás - Fogadd örökbe az Igazgyöngyöket!
2012. július 31., kedd 06:21

Felhívás - Fogadd örökbe az Igazgyöngyöket!

gyongyszemekAz Igazgyöngy Alapítvány művészetoktatási tevékenységére eddig az állami normatíva mellé kiegészítő támogatást kapott, amiből fedezte a hátrányos helyzetűek térítési díját. Most újra kellett pályáznunk, de nem kaptunk támogatást. E nélkül azonban nem tudjuk biztosítani azoknak a képzését, akik hátrányos helyzetűek. Így az iskola mellett veszélybe kerül az az esélyteremtő modell is, amit az oktatás köré építettünk, és már mérhető eredményeket mutat. Művészeti oktatómunkánk nemzetközi hírnevű, olyan megmérettetéseken is sikeresek a tanítványaink, ahol nem tudják, hogy a rajzok készítői milyen körülmények között élnek. Szociális innovációinkért, tapasztalatainkért is egyre többen keresnek bennünket.

Egyik kedves támogatónk, Cselényi Tünde kezdeményezte, hogy egy jelképes „örökbefogadási” akcióval talán előteremthetnénk a hiányzó összeget…

Számolgattunk hát. Az eddigiek alapján úgy gondoljuk, kb. 470 HH gyerek iratkozik be hozzánk szeptembertől, ez a tanulólétszámunk 70 %-a. Ha a normatíva marad, fejenként havi 1500 Ft térítési díjjal ki tudnánk hozni egy takarékos költségvetést…..Ehhez próbálunk meg  támogatókat keresni.

Aki csatlakozna, kérem, emailben jelezze: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . Csak azok írjanak, akik a teljes tanévre tudják vállalni a támogatást, mert e nélkül bizonytalan lenne az oktatásunk.

Aki vállalja, hogy névvel csatlakozik, azt úgy, aki nem, azt „Anonim támogató 1”, 2, stb…. megnevezéssel a honlapunkon közzé tesszük.

Tudom, végleges megoldást nem nyújthat az akció…de túlélési lehetőséget talán igen. Így folytathatnánk még egy darabig, remélve, hogy eredményeink talán a döntéshozókat is meggyőzik majd egyszer arról, hogy az út, amin haladunk, megoldást nyújt, és támogatásra érdemes.

Számlaszámunk: Igazgyöngy Alapítvány, 60900140-17084833. Kérjük, a megjegyzésbe írják oda: térítési díj.

Köszönjük szépen!

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.