Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Gyereknapok az m2-n
2011. szeptember 24., szombat 15:59

Gyereknapok az m2-n

Szeptember végétől havonta egy-egy napra gyermek- és ifjúsági adóvá alakul az m2: az első Csudaszombaton, szeptember 24-én a magyar dráma napja alkalmából a színházé lesz a főszerep.

Ezen a napon debütál a Csudacsalád című vadonatúj vígjáték, és ekkor láthatják a nézők a Magyar Rádió Szimfonik LIVE koncertfilmet is. A reggel 8-kor induló 14 órás műsorfolyamban új magyar meséket, gyerekverseket, báb- és gyermekszínházi előadásokat, riportfilmeket és kézműves foglalkozásokat is találnak az érdeklődők.

A délelőtti kínálat az óvodásoknak és a legkisebbeknek szól Nagy Judit és a játékmester-bábszínész Szabó Balázs vezetésével, a Bárka Színház Meseladikjával, gólyalábasokkal és tündérekkel. Igazi csemege lesz a pécsi Bóbita Bábszínház előadása a három kismalacról vagy Bors néni varázslatos világa Molnár Piroskával, de a Stúdió K Színház és a győri Vaskakas Bábszínház előadása is szerepel a kínálatban.

Az élő Bonbon Matinéban a komolyzene derűs arcát mutatja meg Lukácsházi Győző, új rajzfilmen elevenednek meg Kormos István és Lázár Ervin meséi, majd gyerekek mondják el Lackfi János, Varró Dániel, Nemes Nagy Ágnes és Weöres Sándor verseit. Délután a kisebbek Vitéz Lászlónak szurkolhatnak a Kolibri Fesztiválon, megtekinthetik Jankovics Marcell Fehérlófia című rajzfilmjét, majd indul a Csudacsalád című vígjátéksorozat első évada.

Délután kamasz műsorvezetők veszik át a stúdióban a mikrofont, a Momentán Társulat vezetésével rögtönöznek, a kamaszkor kreativitását pedig a Szőke-Klán illusztrálja saját alkotásaival. A kisiskolások rajzfilmen ismerkedhetnek a klasszikusokkal, így A walesi bárdokkal vagy Kőműves Kelemen történetével, A nagyidai cigányokat a díjnyertes felvidéki Csavar Színház előadásában láthatják. A keretműsorban az is kiderül, mire jó a rögtönzések játéka védőháló nélkül, és hogyan születik egy görög tragédiából az Olympos High School musical, melyet végzős bábszínész-hallgatók mutatnak be. Felgyullad a piros lámpa a Magyar Rádió hajdani Gyerekstúdiójában, ahol az egykori gyerekszínészek találkoznak újra.

Fiataloknak szóló programajánló, majd a Derek vakációját megörökítő családi film után igazi zenei csemegével zárja a műsorfolyamot az m2: 18.40-től és 20.30-tól két részletben láthatják az érdeklődők a Magyar Rádió Szimfonik LIVE koncertfilmet, amelyet az idei Sziget Fesztiválon rögzített a televízió. A koncert előtt Balogh Sándor karmesterrel és néhány fellépővel beszélget Buda Márton.

Süveges Gergő, akit januárban neveztek ki az m2 intendánsának, korábban arról beszélt, hogy az m2 teljes egészében gyerekcsatorna lesz; a teljes műsortervet is elkészítette. Süveges végül februárban megvált csatornaigazgatói megbízásától.

Forrás: eMasa/MTI

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.