Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Cikkajánló - Nemzetközi kiállítás fogyatékkal élő művészek képeiből
2011. szeptember 23., péntek 10:57

Cikkajánló - Nemzetközi kiállítás fogyatékkal élő művészek képeiből

Még megtekinthető az a kiállítás, amelyet Pécsett, valamint Rotterdamban élő és alkotó fogyatékos művészek képeiből válogattak. A tárlat a Tudásközpontban látható, mely a Special Pécs programnak részeként jött létre.-írja a pécsi stop.

A szeptember 15-én, a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban nyílt kiállítás megnyitóján Tóth Péter, a szervező MásKépMás Alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta: "Az alkotásokat érdemes úgy is végignézni, mint azok egyfajta reflexiók a világra. A fogyatékkal élő művészek üzentek nekünk, amelynek megértéséhez nyitottnak kell lennünk a világra és rájuk is.".

"Mindannyian úgy gondoljuk, hogy a kiállító művészekben egy közös vonás van: ez pedig nem a fogyatékosságuk oka, súlya és minősége. Az a közös pont a világra, a saját szemüvegén reflektáló ember, aki eszközt ragad és jeleket tesz először egy barlang falára, majd papírra, vászonra vagy bármilyen felületre, amit talál és ami alkotásra készteti." - tette hozzá Tóth Péter.

Tovább

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.