Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek A civilek önigazgatási modelljén kísérletezik Józsefváros
2011. szeptember 06., kedd 21:27

A civilek önigazgatási modelljén kísérletezik Józsefváros

Civil önigazgatást alakít ki a főváros VIII. kerülete; ez döntene egyebek mellett a civil aktivitásra fordítható önkormányzati források felhasználásáról. A döntéshozatali szervként működő Józsefvárosi Civil Alapítvány kuratóriumának egyik tagja civilügyi alpolgármesteri posztot kapna.

Kocsis Máté, a kerület polgármestere arról tájékoztatta hétfőn az MTI-t, hogy civilek segítségét várják a városrész megújításában, a "közterületek otthonossá tételében". A városrész vezetése az eddigi 2 millió forint civil aktivitásra fordítható forrást 10-20 millióra emeli, később pedig tovább bővítené - jelezte a polgármester.

A koncepció szerint a pályázaton jelentkező civilekből alakul meg a Józsefvárosi Civil Önigazgatás, amely a politikától függetlenül döntene a források elosztásáról. Ennek döntéshozatali szerve a Józsefvárosi Civil Alapítvány lesz, az ötfős kuratórium tagjait az önigazgatás tagjai választják.

Kocsis Máté arról is beszámolt, hogy amennyiben az önigazgatás beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor az alapítvány kuratóriumának egyik tagját civilügyi alpolgármesteri posztra javasolja a képviselőtestületnek. Neki csak civil ügyekben lesz joga eljárni, társadalmi megbízatású alpolgármester lesz, aki a kerületi civileket képviseli - tette hozzá.

Forrás: MTI, nonprofit.hu

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.