Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Cikkajánló - Gyógyászati marihuána az idősek körében
2011. szeptember 06., kedd 21:23

Cikkajánló - Gyógyászati marihuána az idősek körében

Az orvosi kannabisz páciensek fele 50 év fölötti. A marihuána orvosi alkalmazását engedélyező amerikai tagállamok gyakorlatát gyakran éri az a kritika, hogy a kezelést többnyire fiatalok veszik igénybe, akik a törvény megkerülésével legálisan juthatnak kannabiszhoz. Pedig a marihuána egyre nagyobb szerepet játszik az idősek gyógyításában.

Azt már egy 2004-es felmérésből megismerhettük, hogy az USA 45 év feletti lakosságának 72%-a támogatja a marihuána gyógyászati alkalmazását, amennyiben azt egy orvos ajánlja. Azt is tudjuk, hogy szintén az Államokban az 50 év fölöttiek kannabisz használatának aránya 1,9%-ról 2,9%-ra nőtt 2002-2008 között, ráadásul ez az arány az 55-59 évesek körében 1,6%-ról 5,1%-ra ugrott, vagyis megháromszorozódott. Ennek csupán az egyik magyarázata, hogy e korosztály tinédzser- és fiatal felnőttkora épp arra az időszakra esett, amikor a marihuánaszívás még nem minősült tabunak, a jelenség másik magyarázata, a gyógyászati célzatú kannabiszhasználat terjedése az idősebb korosztályban.

Tovább a teljes cikkre

Szerző: Kardos Tamás

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.