Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Cikajánló - Gyerekeket, betegeket lök az utcára az új egyházi törvény
2011. augusztus 14., vasárnap 15:13

Cikajánló - Gyerekeket, betegeket lök az utcára az új egyházi törvény

Hátrányos helyzetű gyerekek, idősek és hajléktalanok sorsa kerülhet veszélybe az új egyházi törvény miatt, amely szociális és oktatási munkát végő felekezetektől is elveszi az egyházi státuszt. Az érintettek üldözésről, diszkriminációról és szociális katasztrófáról beszélnek. Van olyan felsőoktatási intézmény, ahonnan már most visszahívná a tárca a korábban kiutalt pénz megmaradt részét. A kormányoldal illetékesei vagy hallgatnak, vagy nyári szabadságukat töltik. - áll a hvg.hu cikkében.

A szociális és oktatási fronton is jelentős tevékenységet folytató Magyar Evangéliumi Testvérközösség a napokban kapott egy július 29-re dátumozott levelet a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától, melyben felmondják az előző kormány idején nyert 220 millió forint értékű, az általuk működtetett Wesley János Lelkészképző Főiskolát érintő beruházási megállapodást (az összeg egyharmadát már 2010-ben zárolták). Noha az építkezés jelentős részén már túl vannak, és ki is fizették, most a fennmaradt összeg haladéktalan visszafizetésére szólították fel őket. Iványi Gábor metodista lelkész, a Wesley János Lelkészképző Főiskola rektora a hvg.hu-nak azt mondta: több millió forintról van szó, ami „nagy csapás nekik”.

Tovább (hvg.hu)

Szerző: Tossenberger Adél

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.