Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Latin-Amerika
2014. június 27., péntek 22:04

Hacktivizmus a világbajnokságon

A hackelés mindenkiben intenzív érzelmeket ébresztő fogalom. Egy dolog biztos: a hackerek úgy hívják fel a figyelmet a világban zajló fontos dolgokra és eseményekre, mint senki más. Emellett rámutatnak továbbá az online rendszerek hibáira is, amellyel elősegíthetik azok javítását és fejlesztését.

2013. március 17., vasárnap 23:00

A mexikói drogkartellek vége?

Írta:

kender2012 novemberében két amerikai állam is a marihuána legalizálása, szabályozása és megadóztatása mellett szavazott. Mit jelenthet ez az irányváltás Mexikó és a drogbandák elleni harcban?

humikép

 

Egy ultrakatolikus civil csoport megakadályozta az első legális, nem büntetendő terhességmegszakítás elvégzését Buenos Aires egyik közkórházában, két héttel azután, hogy a fővárosi bíróság elfogadta az abortusz engedélyezésére vonatkozó legújabb javaslatot. A Legfelsőbb Bíróság márciusi határozata után csillapodni látszó abortuszkérdés körüli feszültség felerősödött, amely újabb tüntetésekhez és vitákhoz vezetett.

Bennszülöttek és több száz demonstráló foglalta el a brazil Belo Monte gát építési területét, hogy a konstrukció ellen tiltakozzanak.

Körülbelül 300 fogvatartott és prostitúcióra kényszerített lányt szabadítottak a rendőrök Peru délkeleti részén egy illegálisan működő aranybánya környékén. A legfiatalabb 13 éves volt.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.