Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Közel-Kelet Gyermektábort támadtak meg a Gázában
2010. máj. 24., hétfő 10:59

Gyermektábort támadtak meg a Gázában

Vasárnap hajnalban feltehetően szélsőséges iszlám milicisták támadták meg az ENSZ egyik szervezetének gázai nyári táborát. A fundamentalisták felégették a gyermekek sátrait, illetve elpusztították a tábor rekreációs eszközeit. Az indoklás szerint a tábor nem igazi iszlám szellemiségű oktatást nyújt a gyerekeknek.

A vandál támadók emellett egy fenyegető levelet is hagytak John Gingnek, a tábort szervező UNRWA vezetőjének. Az UNRWA, azaz a United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East országhatárokon átnyúlva próbál segítséget nyújtani a hazájukat elhagyni kényszerülő palesztinok számára.

A tábort, mely palesztin gyermekek rekreációját hivatott elősegíteni nyári sport- és művészeti programok segítségével jövő hónapban nyitották volna meg.

A kormányzó Hamasz képviselői elmondták, hogy a felelősöket, akiknek valószínűleg súlyos büntetéssel kell majd szembenézniük meg fogják találni.

John Ging elmondta, hogy nincsenek kétségei a támadók kiléte felől. Olyan radikális milicista csoportokat terhel a felelősség, akik az iszlám nevében nem riadnak vissza attól sem, hogy gyermekek boldogságát és reményét rombolják porig.

 

Ha részletesebben szeretnél megismerkedni az UNRWA céljaival:   

http://www.unrwa.org/index.php

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.