Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Közel-Kelet
2013. szeptember 04., szerda 13:17

A Nyugat igazi célpontja Irán, nem Szíria

Írta:

SyriaIrán elkötelezett, hogy megvédje Szíriát, Bassar győzelme egyben Irán győzelmét is jelentené, utóbbit pedig a nyugati országok nem tűrhetik.

2013MENA Egypt MorsiProtestsAzok, akik 2011 februárjában a Tahrír téren követelték Hoszni Mubarak távozását, elégedetten sóhajthattak fel: elérték céljukat, és hitték, hogy új korszak kezdődhet. A demokratikus működés lehetősége akkor valószínűbbnek tetszett, mint korábban bármikor. Alig egy hónapja azonban a regnáló katonai irányítás ellen demonstrációt rendeztek az iszlamisták a Raba’a al-Adavija mecsetnél, amit a fegyveres erők drámai módon számoltak fel. Az ideiglenes kormány miniszterelnöke rendkívüli állapotot rendelt el, és a hadsereg átvette a hatalmat. E mozzanat azokat igazolta, akik kételkedtek abban, hogy az arab tavasz gyökeres változásokat hoz majd.

2013. augusztus 04., vasárnap 20:10

Mintha meg sem születnének

 

Arnold Eszter r-ZAATARI-large570

A hírek még mindig a brit trónörökös megszületésével vannak tele, de a világon nem minden megszülető babának és szülő anyának jut ekkora figyelem, sőt valakinek szinte semmi. Az élet körforgása nem áll meg a háborúban sem, nagyon sok a terhes nő a menekültek között is.

egyptEgy 22 éves holland újságírónőt múlt héten, csoportosan erőszakoltak meg a Tahrir téren, és komoly sérülésekkel szállították műtétre ezek után. A támadás ismét emlékeztet minket az egyiptomi forradalom olyan vonatkozásaira, amik felett inkább szemet hunynánk.

Erőszakmentes Szíria Arnold Eszter 1

„Békés ellenállás Szíriában? Ne nevetess!  Azok, akik Aszadot próbálják megbuktatni, emberevők, fejvadászok…” - gondolja Asad Abu Khalil, a „Mérges arabnak” elnevezett akadémikus.

2012. december 21., péntek 09:06

Az arab tavasznak még nincsen vége

Pontosan két éve, 2010. december 17-én Mohamed Bouazizi tunéziai árus, miután elkobozták árukészletét és megszégyenítették, felgyújtotta magát egy kormányhivatal előtt.A tunéziai piaci árusnak sok más fiatalhoz hasonlóan elege lett az elnyomásból és a kilátástalanságból.

1. oldal / 3

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.