Nyomtatás
2012. június 20., szerda 12:14

Menekültek Világnapja

unhcrMinden évben a Menekültek Világnapjához kapcsolódóan az UNHCR különböző eseményeket szervez, azzal a céllal, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a menekültek helyzetére, és képviselve érdekeiket biztosítsa a számukra nélkülözhetetlen támogatást.

Az UNHCR közép-európai képviseletei, együttműködve a kormányokkal, civil szervezetekkel, oktatási intézményekkel és üzleti partnerekkel szintén a rendezvények széles skálájával készültek, beleértve a kulturális esteket, nyilvános vetítéseket, fotókiállításokat és más figyelemfelkeltő eseményeket, a helyi és a nemzetközi sajtó támogatásával.

Június 20-án világszerte megemlékezünk a menekültekről és biztosítjuk őket támogatásunkról, tiszteletünkről, és bátorítjuk őket küzdelmeikben. Az UNHCR szilárd meggyőződése, hogy egy személy, akinek menekülnie kell az üldöztetés elöl, is túl sok.

 

 

Az UNHCR a Világnap alkalmából "Menekülni vagy maradni? - Dilemmák és döntések" címmel kerekasztal-beszélgetést rendez Budapesten, az Európa Pontban. Önt is hívjuk és várjuk, vegyen részt a rendezvényen, amelynek részletes meghívóját itt olvashatja.

 

foto: UNHCR