Back Ön itt van: Rovatok Rovatok Kultúra news
news

news

2014. máj. 01., csütörtök 00:00

2014. évi Közgyűlés összehívása

A Humana Egyesület jogszabályi kötelezettségének eleget téve tájékoztatja tisztelt tagjait, hogy döntött az Egyesület évi rendes közgyűlésének összehívásáról.

2015. április 30., csütörtök 22:00

2015. évi Közgyűlés összehívása

A Humana Egyesület Elnöksége jogszabályi kötelezettségének eleget téve tájékoztatja tisztelt tagjait, hogy ezennel összehívja az Egyesület évi rendes közgyűlését.

2013. július 13., szombat 08:58

Love is a human right!

Idén is megrendezték a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek jogaiért kiálló Budapest Pride fesztivált. A 2013. július 6-i felvonuláson minden eddiginél többen, mintegy nyolcezren vettek részt. Nézegessétek képeinket!

A fotókat Bakonyi Zsuzsi készítette. További képei az eseményről itt.

bakonyizsuzsa lapogacia budapestpride2013 06

 

 

napiajanlo katonak kurtizanok kalozok
Heti programajánlónk, ahol minden olyan eseményt megtalálsz, amire mennénk, ha elég időnk lenne. Ha tudsz más érdekes programről, vagy írnál valamelyikről, küldj egy e-mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címre! Aki minden héten válogat: Vali és Ági. 

 

A 2012-ben tíz éves Tünet Együttes új, Voks című előadásában megfogalmazott kérdések egyszerre nagyon aktuálisak, és történelmi korokon átívelőek: mit tehetünk, mit kell tennünk, ha addigi társadalmi életünk evidenciái, keretfeltételei egyszer csak megdőlnek? A kollektív döntés és egyéni felelősség témáját a Tünet Együttes új bemutatója interaktív technikai megoldás segítségével dolgozza fel - a nézők közreműködésével. A nézőtéren ahány néző, annyi szavazógomb, a tánctéren pedig több ezer színes golyórágó és öt kiváló táncos – február 2-án, 3-án és 4-én! 

Az Amnesty International továbbra is tiltakozását fejezi ki a Magyarországon jelenleg hatályban lévő médiaszabályozás ellen, ezért szervezőként csatlakozott és részt vesz az újabb tüntetésen január 27-én, 18.00-kor, a Kossuth téren.

2011. január 27., csütörtök 12:43

Amnesty International Magyarország - Sajtóközlemény

Az Amnesty International továbbra is tiltakozását fejezi ki a Magyarországon jelenleg hatályban lévő médiaszabályozás ellen, ezért szervezőként csatlakozott és részt vesz az újabb tüntetésen január 27-én, 18.00-kor, a Kossuth téren.

2011. január 28., péntek 13:23

Kórházba került Nelson Mandela

Csütörtökön kórházba került egykori dél-afrikai elnök, az emberi jogok élharcosa Nelson Mandela. A kilencvenkét éves politikus környezetéből cáfolták a hírt, hogy tuberkulózisa lenne, Kgalema Motlanthe alelnök szerint nincs ok pánikra.

2011. január 28., péntek 13:17

Sudan: New Attacks on Civilians in Darfur

Sudanese government and rebel attacks on civilians in Darfur have dramatically increased in recent weeks without signs of abating, Human Rights Watch said today. The government of Sudan, its allied forces, and rebel factions should end abuses against civilians, and concerned governments - still focused on South Sudan's referendum - should press for an end to unlawful attacks and accountability for abuses, Human Rights Watch said.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az Európai Unió Tanácsának honlapján szombaton megjelent exkluzív interjúban, többek között átfogó európai romastratégia megalkotását tűzte ki célul.

Forrás: Az Európai Unió Tanácsa

1. oldal / 47

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.