Back Ön itt van: Rovatok Rovatok Humini Fuss az életért!
2011. szeptember 08., csütörtök 19:26

Fuss az életért!

Írta:  Csiki Ingrid

Szeptember 4–26. Nike félmaraton, Budapest 2011. Futóverseny, kb. 10 000 résztvevővel. Az Amway színeiben közel 3000-en regisztráltak. Ez azért is nagy szó, mert minden egyes jelentkező után 1 eurót ajánlott fel az Amway az UNICEF-nek. Az így befolyt összegből pl. fel lehet építeni Szudánban egy pumpával működő kutat, ami 250 000 embernek biztosítja az egészséges vízellátását. Gyógyszert, védőoltást, ivóvizet, szúnyoghálót, iskolaszereket, sporteszközöket lehet vásárolni.

Egy újabb nap, ami megérte, egy újabb nap, amikor közösen tettünk valamit a fejlődő országok gyermekeiért. Olyan gyermekekért, akik a maguk kiszolgáltatott helyzetében, sorsukat eltűrve, élnek. Túlélnek. Mert nincs más lehetőségük. Olyan gyermekekért, akik semmiről sem tehetnek. Olyan országokban, ahol ritka a tiszta ivóvíz, ahol szúnyogháló védelmében kénytelenek aludni, ahol dúl a malária, a tetanusz, a szárazság, az éhínség.

Ma vettem részt először önkéntesként az UNICEF-nél. Felemelő érzés volt látni az összetartást, az elhivatottságot, ennek az elhivatottságnak a szeretetét. Közvetlen, jó kedélyű társaság, a legtöbben ekkor találkoztunk először, mégis egy emberként álltunk a standok mögött, és válaszoltunk a kérdésekre, játszottunk a gyerekekkel, hirdettük az UNICEF küldetését, egy olyan szervezetét, amely már 1946 óta töretlenül azon munkálkodik, hogy megteremtse a gyermekek életben maradásához, fejlődéséhez való alapvető jogaikat, az ehhez szükséges feltételeket.

Úgy tűnik, mindegy, honnan jövünk, mindegy milyen úton jutottunk el idáig, mindegy közben ki, mit érez, csak egy számít: ugyanazért vagyunk itt, közös a célunk. Segíteni! Életet menteni!

Őszintén remélem, hogy lesz még alkalmam megtapasztalni ezt, mert hiába volt rekkenő, szinte már-már elviselhetetlen hőség, ha csak egy, csak egyetlenegy gyermek életét is megmenthettük, már akkor megérte.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.