Back Ön itt van: Rovatok Rovatok Háttér Négy keréken, nagyvárosban...
2010. máj. 12., szerda 23:01

Négy keréken, nagyvárosban...

Írta:  Németh Gábor

Egy nagyváros közlekedésének élhetőbbé tételén gondolkozva, az elsők között merülnek fel az autózás okozta problémák.
Hibás elgondolás a városi autózásra mint eredendően rossz dologra gondolni. Az autózás egyrészt rugalmasabbá, a piac feltételeinek jobban megfelelővé teszi a munkaerőt. Másrészt sokaknak a bicikli és a tömegközlekedés egyszerűen nem lehet alternatíva. Víz és villanyszerelők, festők,  asztalosok, futárok és számos más szakma képviselői közlekednek naponta nagy és súlyos felszereléssel és fontos számukra, hogy minél közelebb parkolhassanak le a célhoz.

Ugyanez igaz bárki másra is, aki néhanapján méretes, súlyos tárgyat szeretne a város egyik pontjáról a másikba szállítani, akár csak egy hétvégi nagy bevásárlás erejéig.  
Nagyon sok belvárosi üzlet kapja napi rendszerességgel az áruit illetve a működéséhez nélkülözhetetlen egyéb eszközöket autós szállítás útján. Különösen problémás amikor ezek az ellátási útvonalak sérülnek, mert az árút szállító autóknak nincs módja reális közelségben parkolni a céljukhoz. Az ilyenkor elvesztegetett idő és kifizetett parkolási díj pedig beépül az adott üzlet termékeinek és szolgáltatásainak áraiba, így aligha tekinthető az autós egyéni problémájának.

Budapesten manapság több vélemény fogalmazódik meg az autós közlekedés nehézségi kapcsán.

A parkolási társaságok erősen megkérdőjelezhető minőségű szolgáltatásai és a szerintük helytelen jogi szabályozás ellen az Emberibb Parkolásért Mozgalom (továbbiakban EmPaMo) szállt síkra.
Követeléseik között szerepel többek közt, hogy a büntetés, pótdíjazás tényét rögzítő személy kizárólag hatósági személy lehessen. Valamint hogy a parkolóórák, a pótdíjazó kézszámítógépek, a parkolási eseményt rögzítő fényképezőgépek hitelesítettek legyenek.

Több autós hiányolja
Akármilyen problémás is manapság az autós közlekedés Budapesten, nincs könnyű dolga annak, aki egy autóst valamilyen alternatív közlekedési mód használatára szeretne bíztatni. A tömegközlekedés elkeserítő állapota és felháborítóan rossz ár/érték aránya nem kedvez az autósok átcsábításának.

Bár a bicikli lassanként egyre többeknek jelent reális alternatívát az autó helyett, nehezíti az autósok biciklire való átszoktatását, hogy sok biciklis részéről tapasztalni gyakori szabálysértő magatartást közlekedés közben, ez pedig erős ellenérzést vált ki autós körökben.

Komoly probléma a P+R (park and ride) parkolók hiánya, ami ösztönözhetné az autót kényelmi szempontok alapján választókat abban, hogy tömegközlekedéssel érjék el a belvárost, valamint a P+B (park and bike) parkolók, amelyek a biciklis közlekedés terjedését segítenék elő.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.