Back Ön itt van: Programok Legyél Te is tudósító! Legyél te is tudósító! – Szeptemberben folytatódik
2011. szeptember 05., hétfő 10:02

Legyél te is tudósító! – Szeptemberben folytatódik

A nyári fesztiválokon nagy sikerrel debütált Legyél te is tudósító! játékunk szeptembertől újraindul! Nincs más tennivalód: írj cikket, fotózz, vagy filmezz a megadott három téma valamelyikében, és tiéd lehet a Magvető, a Nyitott Könyvműhely és a Park Kiadó kiadványaiból álló könyvcsomag és egy Nemzeti Színház bérlet.

A Volt Fesztiválon, az EFOTT-on, az Ördögkatlan Fesztiválon és a Szigeten már sokan találkozhattatok a Legyél te is tudósító!-val, többen játszottatok is velünk, a nyertesek műveit pedig a weboldalunkon meg is tekinthetitek. Úgy gondoltuk, nem lenne teljesen igazságos, ha a játékból kimaradnának azok, akik nem vettek részt nyári fesztiválokon, így a támogatókkal történő megállapodás után szeptembertől folytatjuk a Legyél te is tudósító! játékot, amely immár bárki számára nyitott.

Tematika: Havonta három emberi jogi téma közül választhatsz egyet, amelyet kreatívan kell feldolgoznod. Várjuk az írásos anyagokat, a rövidfilmeket, a fotóriportokat.

Nevezés: A megadott határidőig juttasd el alkotásaidat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Minden hónapban egy nyertest hirdetünk, de emellett a szerkesztőség által kiválasztott legjobbak mind megjelennek a www.humanamagazin.eu oldalon. Egy jelentkező maximum három alkotást küldhet be egy hónapban.

Ajándék: Minden hónapban a legjobban teljesítő tudósító egy Magvető, Nyitott Könyvműhely és Park Kiadó kiadványaiból álló könyvcsomagot és egy Nemzeti Színház 2011/2012. évadára szóló bérletet nyer.

Formai és szakmai követelmények:

Írásos anyagok:

- minimum 3500 karakter, maximum 10.000 karakter. Műfajt tekintve előnyt élveznek a publicisztikák és a riport-jellegű írások.

Videós anyagok:

- minimum 90 másodperc, maximum 15 perc terjedelem,
- lehetőleg HD képméretben,
- avi, vagy mov formátumban,
- a videókat kérjük nevezd át a következő módon: név_dátum_filmcíme, azaz pl. kovacsistvan_20110819_civilkent_budapesten.avi.

Fotók:

- jpg formátumban, eredeti méretben (hogy később, magazinban, vagy kiállításon is fel tudjuk használni a képeket),
- a fotókat a megküldött formában használjuk fel, sajnos nem áll módunkban utólagosan szerkeszteni (világosítani, élesíteni, stb.) azokat,
- a fotókat kérjük nevezd át a következő módon: név_dátum_eredetifájlnév, azaz pl. kovacsistvan_20110819_IMG_0311.jpg (ezzel nagyon megkönnyíted a később felhasználást, és tuti tudni fogjuk, hogy te készítetted).

Jó, ha tudod: a plágiumot egyáltalán nem szeretjük, ellenben ha a nehezebb műfajok közül választasz, és több vélemény bemutatására törekszel, könnyen az élmezőnybe kerülhetsz!

 

Szeptemberi témák:

- Nukleáris energia – áldás vagy átok?

- Civilként Budapesten

- Demokrácia az én szememben


Leadási határidő: szeptember 29., csütörtök

Eredményhirdetés: október 3., hétfő

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.