Back Ön itt van: Programok Kontúr 2012.07.23. Kontúr - Rio+20: Két évtized hátramenetben
2012. július 23., hétfő 20:08

2012.07.23. Kontúr - Rio+20: Két évtized hátramenetben

rio20
A Rio+20 három napos tanácskozását egy 49 oldalas megállapodás zárta, amit az európai zöldek totális kudarcnak minősítették, 50 nemzetközi civil szervezet és ismert aktivista máris elutasította a záródokumentumot. Miért jelentős mégis a konferencia és mit képviselt a magyar delegáció? Itt újrahallgatható a hétfői Kontúr teljes adása.

Gyakorlatilag egy szó sem esett a riói csúcs legjelentősebb magyar eredményéről, hogy az ENSZ főtitkár kinevez egy Jövő Nemzedékekért felelős különmegbízottat („Special Envoy for Future Generations”), vagyis a magyar világprecedensként létrehozott jövő nemzedékek ombudsmani intézménye nemzetközi szinten is megvalósul. Vendégünk a stúdióban dr. Fülöp Sándor, ex- Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa, aki a sors fura fintora okán nem a magyar delegáció képviselőjeként látogatott el a Rio+20 világkonferenciára. További vendégeink: - Benkő Dániel WWF klímaváltozás projektvezető/- Liptay Orsolya Greenacademy (kommunikációért felelős munkatársa).

Második blokkban pedig atomenergia kontra megújuló zöldenergia kérdés a terítéken. Vendégeink: - Csanaky Lilla : megújuló energia projektvezető, Energiaklub/- dr. Hetesi Zsolt,Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport munkatársa/ - dr. Vidovszky István, Magyar Tudományos Akadémia KFKI Atomenergia Kutatóintézet igazgatóhelyettese

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.