Back Ön itt van: Programok Kontúr 2012.06.25. Kontúr - OPNI után – Ukrajna az EB árnyékában
2012. június 24., vasárnap 22:00

2012.06.25. Kontúr - OPNI után – Ukrajna az EB árnyékában

Femen

Kiket és miért lehet kényszergyógykezelésnek alávetni? Mekkora mértékben stigmatizál a börtön? Hogyan állunk pszichiátriai gondozottak és ellátói rendszer tekintetében és milyen kihívásokkal szembesülünk az új Btk. szigorításából fakadó korhatár csökkentése révén? Valamint mennyire megosztott és sokszínű az ukrán társadalom és miért harcolnak a Femen aktivistái? Egyáltalán hogyan mutat a nyugat szemüvegén keresztül Ukrajna a foci EB idején? Kontúr a Tilos rádióban, itt újra.

OPNI után: Sokat romlott 2006 óta a pszichiátriai betegek helyzete, az OPNI bezárása óta nem tudta magát összeszedni a pszichiátriai ellátás. Drámaian kevés, és tovább csökken az orvosok és az ápolók száma, gyerekpszichiátria pedig az ország három régiójában egyáltalán nincs - derül ki egy friss ÁSZ-jelentésből. A nemzetközi és a hazai megbetegedési adatok alapján a pszichiátriai szakma pedig közös állásfoglalásban hívta fel a figyelmet arra a tényre, hogy a pszichiátriai zavarok gyakorisága elérte a népbetegség szintjét hazánkban.

Vendégeink:

-          Reményiné Csekeő Borbála - pszichológus, Kékvonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője

-          Dr. Győző Gábor - ügyvéd, Helsinki Bizottság

-          Dr. Fliegauf Gergely (docens, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Bv. tanszék) - IMEI


Ukrajna az EB árnyékában: Az Európa-bajnokság ideje alatt Ukrajna igyekszik a szebbik arcát mutatni Európa felé, de Nyugatról változatlanul éles kritikák hangzanak el. Mit mutat az ország demokrácia-képe /Freedom House, Derex index, HRW/, mi lesz az októberi választásokkal, a 2013-as soros EBESZ elnökséggel és mennyire eredményes a Nyugat-Európa és Oroszország közötti politikai ingázás?

Vendégeink:

-          Fedinec Csilla - Ukrajna szakértő - MTA Kisebbségkutató Intézet

-          Deák András - Magyar Külügyi Intézet, Oroszország szakértőfoto: femen.org

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.