Back Ön itt van: Programok Komplex képzés Terepre fel! - A Humana nyári tréningje
2012. július 19., csütörtök 09:14

Terepre fel! - A Humana nyári tréningje

tereprefelAzt hiszed már mindent láttál? Neked senki ne mondja meg, hogy a szegények nem lumpenek? Netán minden gyereket azonnal kimenekítenél a szegénynegyedből? Jobban hiszel a szegregált oktatás nevelő hatásában, mint az integrációban? Fedezd fel, hogy milyen helyi válaszok és kezdeményezések születtek a baranyai térségben, amik más megvilágításba helyezik a fenti kérdéseket.


Gyere el az Amnesty International Magyarország, Humana Magazin és a Mobilitás - DDRISZI közös emberi jogi és újságíró képzésére az Ördögkatlan fesztiválon, és ismerd meg a baranyai térségben élők kihívásait, tanulj meg kérdezni, a felszín mögé látni, és alakítsd ki a saját képed az itt élők mindennapjairól!

Időpont: Aug.3-5. Helyszín: Nagyharsány, Ördögkatlan fesztivál

 

Kiknek?

Jelentkezhetsz újságírónak, fotóriporternek, a szerepek változnak! Előképzettség nem feltétel!

Előzetes regisztráció az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, július 31-ig. Vagy a facebook felületén. Létszám: max. 18 fő!

Program:

Aug.3.

12h-13:30h: Hogyan csinálják mások? Te hogyan csinálnád? - A Mobilitás képzőjével megnézzük a közösségépítés és fejlesztés gyakorlatait és megvitatjuk ki, mit tenne hozzá, hogy lássuk kit, milyen funkcióban küldünk a terepre. Valamint megismerjük a térség sajátosságait, hogy tudd hol és kikkel találkozol másnap.

14-15:30h: Emberi jogi foglalkozás az Amnesty International trénerével, ahol megtanulod a problémákat összetettségükben vizsgálni, hogy másnap tudd, hogyan dolgozd fel a terepgyakorlaton szerzett élményeidet

16-18h: Újságírói gyorstalpaló a Humana képzőivel, ahol megtanulod a leghasznosabb fogásokat, hogy másnap legyen hogyan kérdezned.


Aug.4.

Ki a terepre! Kiscsoportosan, képzett trénerekkel. Helyszíni riportok, interjúk készítése, önálló és csoportos gyakorlati feladatok. Megtudjuk mit gondol a kocsmáros, az iskolaigazgató vagy éppen a helyi lelkész a dolgos mindennapokról.Aug.5.

Értékelés, zárás, feldolgozás és esetmegbeszélés. Mindenki hozza a tapasztalatot, érzéseket, mi pedig segítünk mindezt papírra vetni, hogy megjelenhessen az online beszámolóinkban a Humana magazinban (is).

Gyere el, próbáld ki magad és gondolkodj velünk közösen!

Facebook eseményként

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.