Back Ön itt van: Programok Humana Filmklub Fegyvert a fegyverboltból? Ugyan már! - Humana filmklub feat Amnesty International Magyarország
2013. április 18., csütörtök 11:24

Fegyvert a fegyverboltból? Ugyan már! - Humana filmklub feat Amnesty International Magyarország

aihu
Percenként olt ki emberéletet a Földön fegyver, a harci cselekményeken kívül nagyjából 300 ezren halnak meg – békeidőben – fegyverrel elkövetett gyilkosságban. Humana filmklub feat Amnesty International Magyarország.

Az ENSZ Közgyűlése nemrég megszavazta a Fegyverkereskedelmi Szerződést, amely megtiltja a tagállamoknak, hogy hagyományos fegyvereket szállítsanak más országokba, ha tudomásukra jut, hogy azokat népirtás, emberiesség elleni bűntettek vagy háborús bűnök elkövetésére, elősegítésére használják fel. És akkor most mi van? Mely államok a legnagyobb kereskedők, mennyi pénzt mozgat meg ez az iparág, és korlátozható lesz-e valaha is ennél szélesebb körben a gyilkos eszközök adásvétele?

18:00-tól A Charlie Wilson háborúja c. filmet láthatjátok az est felvezetéseként.

A filmet követően FEGYVERT A FEGYVERBOLTBÓL? UGYANMÁR! címmel kerekasztal-beszélgetést szervezünk kb. 20:00-tól. Vendégek:
★ Gárdos Tódor, Amnesty International Magyarország kampányosa
★ Tálas Péter, biztonságpolitikai szakértő
Moderál:
★ Kertész Anna, Humana magazin főszerkesztője


A FILMRŐL ► Charlie Wilson háborúja► Charlie Wilson's War ► amerikai thriller ► 105 perc ► 2007 ► rendező: Mike Nichols ► Előzetes: https://www.youtube.com/
watch?v=UHl-6uH8MUQ ►A szovjet csapatok 1979-ben bevonulnak Afganisztánba. Charlie Wilson, a szeszélyes texasi kongresszusi képviselő nem nézheti mindezt tétlenül. Régi barátjától, pártfogójától és szeretőjétől, a gazdag Joanne Herringtől feltüzelve, úgy gondolja, hogy támogatnia kell az afgán szabadságharcosokat a megszállók elleni harcban. Mindehhez elnyeri a velejéig romlott CIA-ügynök, Gust Avrakotos támogatását. A nem mindennapi trió beindul, hogy pénzt szerezzen. Hihetetlen akciójuk eredményeként az Egyesült Államok a kezdeti ötmillió dollárról évi egymilliárdra emelte az afgán felkelők támogatását.

̿’ ̿’\̵͇̿̿\з=( A részvétel ingyenes! )=ε/̵͇̿̿/’̿’̿


FACEBOOK bejelentkezés

foto: AIHU

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.