Back Ön itt van: Programok Humana Filmklub

Humana Filmklub

Szívesen nézel olyan filmeket, amelyek valóban elgondolkoztatnak? Szeretsz kérdezni és mások véleményére is nyitott vagy? Akkor minden hónap harmadik csütörtökén téged vár a Humana emberi jogi filmklubja a Bálint Házban! Gyere el, ha nyitott vagy a téged körülvevő világra, és észreveszed azokat a problémákat, amelyek mindenkit érintenek.
Ha pedig van olyan téma, vendég vagy film, amit figyelmünkbe ajánlanál, írj: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , és mi megszervezzük!

Akit foglalkoztat a kérdés, az biztosan élvezni fogja François Ozon: A házban című filmjét. Lesznek feszült pillanatok és hajmeresztő dráma is, egy zseni, egy lúzer, egy tanár és a család a házban. Jogos önzés, jogtalan önzés, néhány szociopata. 

aihu
Percenként olt ki emberéletet a Földön fegyver, a harci cselekményeken kívül nagyjából 300 ezren halnak meg – békeidőben – fegyverrel elkövetett gyilkosságban. Humana filmklub feat Amnesty International Magyarország.

Filmklub0221 Aaron-Murphy Graduation 298822 6140
Kinek az inge az oktatás? Mit kell letenni az asztalra? Ki vegye magára? Hányan vannak a diákok, és ki is képviseli kinek az érdeit?
Gyorstalpaló arról, hogy mi történik a felsőoktatásban, mi a HÖOK és mi a HaHa, merre jár a kormány, Balog Zoltán és Hoffmann Rózsa. (Facebook esemény: http://on.fb.me/11nxXxW)

iszkafoto
Megrázó élmény, mikor azzal kell szembesülnünk, hogy az élet nem mindenkinek ugyanazt a sorsot szánta. Különösen igaz ez akkor, mikor gyerekekről van szó. Látjuk a filmkockákat, melyben tizenéves gyerekek némán tűrik sorsukat, szüleik akaratának eleget téve dolgoznak, testüket áruba bocsájtják, elviselik a megaláztatásokat. Ilyenkor eszünkbe jut saját gyerekkorunk: a szeretet, amelyben felnőttünk, az önfeledt játék élménye, és nem értjük.

banksyNyomorogni bárhol lehet. A kiszolgáltatottak megalázása, az elesettek megvetése és a gyámoltalanok bántalmazása országtól, kontinenstől független sajátja az emberiségnek Ráadásul mindennapi cselekedeteinkkel olyanoktól veszünk el még többet, akiknek már így sem maradt semmijük. Felelőtlenül beszélünk, és nem nézünk a folyamatoknak a mélyére.

iszkautazasaVan-e esély gyerekként kitörni a szegénységből, a kizsákmányolásból vagy onnan egyenes út vezet a gyermekotthonokba, majd az intézmények körül leselkedő kerítők karmaiba? Lehet-e egy gyermekotthon megoldás, ha onnan gyerekek szöknek meg? Egyáltalán miért szökik meg valaki egy gyermekotthonból? Ki és mi tud segíteni, támogatást nyújtani, megóvni bárkit is a gyerekkereskedők hadától?

1. oldal / 4

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.