Back Ön itt van: Minden Bemutatkozunk Bemutatkozunk

Bemutatkozunk


A lapindító csapat, illetve az első lapszám írói

rolunk anna

Kertész Anna, főszerkesztő

Kertész Annának hívnak és ebben a lapszámban (is) a koordinációval és lelkesítéssel, valamint az önkéntességgel foglalkozom. A szabadidőmben a tánciskolában vagy egy könyv mellett találsz meg engem, ahogy élvezem a ritmust, vagy egy másik világban kalandozok. A legjobban a rosszindulat idegesít. A barátaim maximalistának írnának le engem, de szerintem én egyszerűen csak kitartó vagyok. A Humana olvasói számára pedig ez a legjobb tanácsom: merj álmodni és ne hagyd, hogy lerombolják az önmagadba vetett hited.

rolunk_laura

Lesti Laura, ébresztő rovatvezető

Lesti Laurának hívnak és ebben a lapszámban az emberi jogok eredetével és az aktuális rovattal foglalkozom. Szabadidőmben általában megtalálsz a barátaimmal valahol szerteszét Európában, ahogy próbálok minél többet felfedezni változatos világunkból. Legjobban az intolerancia és a közömbösség idegesít, valamint az, ha valaki mindig mindenben csak a rosszat látja. A barátaim azt hiszem, hogy kaotikusnak írnának le, de szerintem én csak egy kicsit szeleburdi vagyok. A Humana olvasói számára pedig ez lenne a legjobb tanácsom: járj nyitott szemmel a világban, nehogy lemaradj valami igazán érdekesről!

rolunk_blu

Németh Gábor, háttér rovatvezető

Németh Gábornak hívnak és ebben a lapszámban az emberi jogok történetével foglalkozom. A szabadidőmben otthon vagy egy romkocsmában találsz meg engem, ahogy a lakásomat rendezgetem vagy a barátaimmal igyekszem megváltani a világot egy bögre forralt bor felett. A legjobban az elvakultság idegesít. A barátaim túlzottan elméleti embernek írnának le engem, de szerintem én egyszerűen csak szeretek átfogóan gondolkodni. A Humana olvasói számára pedig ez a legjobb tanácsom: Ha változtatni akarsz, cselekedj magad! Más nem fog helyetted.

rolunk_kriszti

Köhler Krisztina, szubjektív rovatvezető

Köhler Krisztinának hívnak és ebben a lapszámban az oktatáshoz való joggal, a fiatalok szemszögéből foglalkozom. A szabadidőmben Budapest utcáin sétálva, kávézókban vagy teázókban, szezon időben pedig a Hungaroringen találsz meg engem, ahogy éppen figyelem a körülöttem zajló eseményeket, és álmaimat szövögetem. A legjobban a pesszimizmus idegesít. A barátaim kedvesnek írnának le engem, de szerintem én egyszerűen csak emberséges és pozitív vagyok. A Humana olvasói számára pedig ez a legjobb tanácsom: Ne rágódj a múlton, hanem élj a jelenben és tekints pozitívan a jövődre.

rolunk_vera

Horváth Veronika, kultúra rovatvezető

Horváth Veronikának hívnak és ebben a lapszámban a kultúrával foglalkozom. A szabadidőmben mozikban találsz meg engem, ahogy a vizualitás csodájában gyönyörködöm. A legjobban a korlátoltság idegesít. A barátaim izgalmasnak írnának le engem, de szerintem én egyszerűen csak szabadságszerető vagyok. A Humana olvasói számára pedig ez a legjobb tanácsom: tanulj meg örülni!

rolunk_erika

Ozgyin Erika, humini rovatvezető

Ozgyin Erikának hívnak és ebben a lapszámban a Gyermekjogi Egyezménnyel foglalkozom. A szabadidőmben rendezvényeken találsz meg engem, ahogy tanulmányozom a fényt és élvezem a társaságot. A legjobban a hazugság idegesít. A barátaim kissé őrültnek írnának le engem, de szerintem én egyszerűen csak bolondos vagyok. A Humana olvasói számára pedig ez a legjobb tanácsom: Soha ne add fel!

rolunk_tomi

Czine Tamás, író

Czine Tamásnak hívnak és ebben a lapszámban a Fogasház bezárásával foglalkozom. A szabadidőmben a könyvtárban találsz meg engem, ahogy éppen a legjobb mesterek legújabb eszmefuttatásait tanulmányozom és szívom magamba a tudást. A legjobban a féligazságok idegesítenek .A barátaim nagy dumásnak írnának le engem, de szerintem én egyszerűen csak könnyen ismerkedő vagyok. A Humana olvasói számára pedig ez a legjobb tanácsom: inkább csinálják, mint nézzék, inkább játszanak, mint hallgassák, de olvassák sokat, mert nekik írjuk.

rolunk_david

Dorosz Dávid, író

Dorosz Dávidnak hívnak és ebben a lapszámban Iránnal foglalkozom. A szabadidőmben barátokkal találsz meg engem, ahogy a világot váltjuk meg nagy vehemenciával, és sok skót gabonapárlattal. A legjobban a vaskalaposság idegesít. A barátaim szarkasztikusnak írnának le engem, de szerintem én egyszerűen csak realistán humoros vagyok. A Humana olvasói számára pedig ez a legjobb tanácsom: Mindig kételkedj, kérdezz.

rolunk_dani

Prinz Dániel, író

Prinz Dánielnek hívnak és ebben a lapszámban az oktatással való joggal foglalkozom. A szabadidőmben a számítógépem mögött találsz meg engem, ahogy próbálok kapcsolatot tartani másokkal. A legjobban a magyar politika idegesít. A barátaim cinikusnak írnának le engem, de szerintem én egyszerűen csak realisztikus vagyok. A Humana olvasói számára pedig ez a legjobb tanácsom: a lepény hal meg utoljára.

rolunk_norbi

Varga Norbert, író

Varga Norbertnek hívnak és ebben a lapszámban is a civil szférával foglalkozom. A szabadidőmben a futópályán találsz meg, ahol a maximumot próbálom kihozni magamból.  A legjobban az igazságtalanság  idegesít. A barátaim megfontoltnak írnának le engem, de szerintem  egyszerűen csak gondolkodó vagyok. A Humana olvasói számára pedig ez a legjobb tanácsom:  Bízz magadban!

rolunk_magda

Jakab Magda, fotográfus

Jakab Magdanák hívnak és ebben a lapszámban  fotózással foglalkozom. A szabadidőmben kávéházakban találsz meg engem, ahol embereket bámulok. A legjobban az igazságtalanság idegesít. A barátaim makacsnak írnának le engem, de szerintem én egyszerűen csak határozott vagyok. A Humana olvasói számára pedig ez a legjobb tanácsom: Ne felejtsék el az álmaikat!

rolunk_bebe

Belák Balázs, tipográfus

Ebben a lapszámban (is) a magazin grafikai szerkesztésével foglalkozom. Szabadidőmben tekerek, a barátaimmal teázom, vagy a gép előtt ülök. A legjobban a hazugság idegesít. Hogy a barátaim milyennek írnának le, azt tőlük kell megkérdezni (bár lehet, hogy megjegyeznék, hogy nehéz elérni engem), pedig szerintem én egyszerűen csak nem osztom be megfelelően az időmet. A Humana olvasói, és saját magam számára szóló legjobb tanácsom pedig: Legyen időd az életedre!

 

 

A második lapszám új írói:

Imre

Oláh Imrének hívnak, és ebben a lapszámban a halálbüntetéssel foglalkozom. Amit a legjobban szeretek ebben a munkában az a figyelem felkeltése fontos témák iránt és a határidő… Három dolog, ami boldoggá tesz: Na azt ide nem írhatom le, de mindegyik legális azt elárulhatom. Ez pedig az én jótanácsom

rolunk_eszter

Sós Eszternek hívnak, és ebben a lapszámban az abortusz, illetve a Mégis, kinek az élete? című színdarab kapcsán az eutanázia témakörével foglalkozom. Amit a legjobban szeretek ebben a munkában az a pillanat, amikor végre befejezem és elégedetten hátradőlök. Három dolog, ami boldoggá tesz: irodalom, film, rockzene. Ez pedig az én jótanácsom az olvasóinknak: Ne fogadjanak el idegentől édességet és jótanácsot.
rolunk_juli Tallódi Juliannának hívnak, és ebben a lapszámban az abortuszhajóval foglalkozom. Amit a legjobban szeretek ebben a munkában az, hogy valami hasznosat nyújthatok másoknak. Három dolog, ami boldoggá tesz: a barátaim, a kedvenc zenéim és a tavasz. Ez pedig az én jótanácsom az olvasóinknak: Állj ki az igazadért!
rolunk_judit Tóbiás Juditnak hívnak, és ebben a lapszámban Steven D. Levitt és Stephen J. Dubner könyvével foglalkozom az abortusz témája kapcsán. Amit a legjobban szeretek ebben a munkában az az, hogy kérdéseket generál és elgondolkodtat. Három dolog, ami boldoggá tesz: a tartós barátságok, a váratlan találkozások és a meg nem tervezett utazások. Ez pedig az én jótanácsom az olvasóinknak: merj spontán cselekedni!

 

 

A harmadik lapszám régi-új írói:

rolunk_szabogabi

Szabó Gabriella Rahelnek hivnak és ebben a lapszámban az európai tinédzserprostitúcióval foglalkozom. A legjobban a mézeskalácsot és a zúzmarát szeretem a télben. A mostani témák közül nagy indulatot váltott ki belőlem a gyermekmunka, mert a legkevésbé a gyerekek szenvedését tudom elviselni. Imádom azokat az embereket, akik szeretnek mezítláb táncolni. Ha pedig újrakezdhetném a tanulmányaim, biztosan űrhajós szeretnék lenni.

rolunk_sas

Ismerősnek hívnak és ebben a lapszámban a szabad kultúrával foglalkozom. A legjobban a havat és a szabad színpados koncerteket szeretem a télben. A mostani témák közül nagy indulatot váltott ki belőlem az emberkereskedelem és a szervkereskedelem, mert talán a legsúlyosabban érint gyerekeket. Imádom azokat az embereket, akik önzetlenek. Ha pedig újrakezdhetném a tanulmányaim, biztosan mókásabb osztálytárs szeretnék lenni.
rolunk_krajcsibeata Krajcsi Beátának hívnak és ebben a lapszámban a gyermekmunkával foglalkozom. A legjobban a karácsonyt és a havat szeretem a télben. A mostani témák közül nagy indulatot váltott ki belőlem a gyermekmunka, mert borzasztó dolognak tartom védtelen gyermekek kizsákmányolását, akiket nem véd meg senki, vagy ne adj isten a saját szüleik adják el őket néhány fillérért. Imádom azokat az embereket, akik szeretik a kutyákat és tesznek is annak érdekében valamit, hogy a menhelyen élő állatok jobb körülmények között éljenek. Ha pedig újrakezdhetném a tanulmányaim, biztosan rendőr, vagy író lennék.
rolunk_horvathvali Horváth Valériának hívnak és ebben a lapszámban a génmódosított élőlényekre vonatkozó jogi szabályozással foglalkozom. A legjobban a korizást és a fűtött helyiségeket szeretem a télben. A mostani témák közül nagy indulatot váltott ki belőlem a prostitúció, mert számomra felfoghatatlan, hogy a "legősibb foglalkozásnak" nevezett problémakörre a mai napig nem született megfelelő társadalmi válasz. Imádom azokat az embereket, akik hülyének nézik az állampolgárokat. Ha pedig újrakezdhetném a tanulmányaim, biztosan balerina szeretnék lenni.

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.