Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Sajtóközlemények A Menhely Alapítvány Kulcs-tartó programja
2011. október 03., hétfő 08:21

A Menhely Alapítvány Kulcs-tartó programja

Ma Magyarországon az adósságukat 120 napnál hosszabb ideje nem fizető háztartások száma közel 1,5 millió. 2009-ben egyes területeken megduplázódott az adósságkezelésre jelentkezők száma. A hajléktalanellátó szervezetektől tömegesen kérnek segítséget olyanok is, akik még nem vesztették el lakhatásukat, de egzisztenciájuk megrendült.

A Menhely Alapítvány Kulcs-tartó programjának célja az adósság miatt hajléktalanság veszélyébe kerülő egyének és családok támogatása, a lakásvesztés megelőzése. A program során a segítségre szoruló családok telefonos és személyes tanácsadást vehetnek igénybe, ahol adósságkezelésben jártas jogászok és szociális munkások működnek közre, valamint önképző csoportban is részt vehetnek.

A Kulcs-tartó program egyedisége, hogy minden politikai és gazdasági érdekcsoporttól függetlenül nyújt tanácsot azoknak a lakáshiteleseknek, akik nem tudják igénybe venni az állami vagy önkormányzati szolgáltatásokat.

A kísérleti program 2011. szeptember 15-től március 15-ig nyújtja szolgáltatásait. A program a Nyílt Társadalom Intézet támogatásával valósul meg.

További információ:

Honlap: www.kulcstartoprogram.blog.hu

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.