Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Emberi Jogi Világnap a Gödörben
2012. november 30., péntek 04:58

Emberi Jogi Világnap a Gödörben

amnestyAhogy minden évben, úgy idén is lesz Emberi Jogi Világnap az Amnesty International Magyarország szervezésében, december 10-én. Ahogy már korábban is, most is a Gödör Klub ad helyet a rendezvénynek (Bp. Király utca 8-10.), még ha a költözés miatt új helyen is.

17.30 kiállítás megnyitó: Mellőzöttek

3 év telt el azóta, hogy befejeződött a romákat származásuk miatt célba vevő gyilkosság-sorozat, Turay Balázs fotói az áldozatokat és cs
aládtagjaikat mutatja be, és azt, ami a roma-gyilkosságok után maradt.


17:30-tól LMBT stand, ahol a hazai LMBT civilszervezet aktivistáival, programismertetőivel, szóróanyagaival találkozhatnak az érdeklődők

18.00 Csak a szél filmvetítés, utána beszélgetés Fliegauf Benedekkel:

Fliegauf Bence félelmetesen emlékeztet minket arra, hogy milyen az, amikor embertársaink a mindennapjaik során szembesülnek az őket érő diszkriminációval, és rasszista fenyegetettség légkörében kényszerülnek élni. Csak a szél amellett, hogy az idei Berlinale Nemzetközi Filmfesztivál Ezüst Medve- és Film Béke-díjazottja lett, az Amnesty International 2012-es díját is elnyerte.A filmvetítés után a rendező a nézőkkel beszélget.

18.30 Civil évértékelő:

Mi történt 2012-ben az emberi jogok terén? A beszélgetés során az emberi jogokat szélesen értelmezzük, lesz szó a hajléktalanok, a melegek,a menekültek és mindenki más jogainak érvényesüléséről, sérüléséről.

(Várható résztvevők: HAT/Equity, Amnesty, TASZ, Helsinki Bizottság, Védegylet, A Város Mindenkié, Háttér Társaság a Melegekért/Szivárvány Misszió, Greenpeace, NANE/PATENT, Transparency)


KONCERTEK:

20.30 Midlife Crisis (Helsinki Bizottság)

21.30 Védegylet Blues Band

22:30 1pont1 (Novák Péter együttese)

Egész este: Levélíró Maraton: 5 ember, akiknek te is segíthetsz egy levél megírásával – légy részese az Amnesty International globális levélíró akciójának

Csatlakozz az esemény oldalához is: https://www.facebook.com/emberijogivilagnap

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.