Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Napi ajánló - JeruVille – a szabad konténerváros
2011. augusztus 29., hétfő 12:47

Napi ajánló - JeruVille – a szabad konténerváros

Német fiatalok mutatják be a konténerváros lakóinak életét Budapesten a Zöld Pardon mögötti fás területen szeptember elején.

A bemutató szeptember 2-án 18:30-kor lesz, további előadások pedig szeptember 3-4-én és 9-10-én 18:30-kor, 11-én pedig 15.30-kor. Az esemény ingyenesen látogatható.

Az esemény Facebook oldalán így írnak a darab koncepciójáról: „A JeruVille egy Németországból indult ifjúsági projekt, mely a Református Menekültmisszió meghívására érkezett Budapestre. A darab egy virtuális várost felépítve és azt belakva mesél egy határtalan világról, amelyben a nemzeti hovatartozás, a bőrszín, a családi háttér és a vallás alapján kialakult előítéletek ismeretlenek. [...] A valós életben a konténer a mobilitás és a globalizáció szimbóluma: állandó mozgásban van, áruval megrakodva rója végtelen útjait a világban. Üresen kiváló díszletet nyújt egy szabadtéri színházi projekthez, amelyben szabadon áramolhatnak az ötletek és a gondolatok: tükrözik egy város sokszínűségét és a városlakók életének ezerféle történetét. A konténerek között sétálva a nézők egyszerre leshetnek be JeruVille lakóinak mikrovilágába és az internet segítségével a város virtuális életébe is.”

Forrás: Community.hu

Eseményként is

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.