Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló LÁTSZOM! Portrék Hajléktalan Alkotókról - Toplak Zoltán fotói
2011. július 04., hétfő 07:26

LÁTSZOM! Portrék Hajléktalan Alkotókról - Toplak Zoltán fotói

Tavaly novemberben rendezte meg a Hajléktalan Művészek Első Országos Fesztiválját a Diszpécserportál Baráti kör a Bálint Házban. A rendezvény a Látszom! címet kapta, és az volt a szervezők szándéka, hogy ezen a fesztiválon a hajléktalan emberek valóban látszódhassanak. Megmutathassák magukat, mint alkotó, teremtő, cselekvő emberek. A közönség megtapasztalhatta, ahogy kapóból adóvá, passzívból... aktívvá válnak a művészek.
Ezen az eseményen készített Róluk portrékat Toplak Zoltán fotográfus. Olyan képeket, amelyek többféle nézőpontból mutatják őket. Több arcukat láthatjuk, és változó módokon: színesben, fekete-fehérben, közelről, távolról. Éppen olyan változatosságban, amilyen sok arca van minden embernek és amennyire sokféle módon az megjelenhet a szemeink előtt.
Ismét látszanak a művészek, bár a néző most egyedül marad a tekintetükkel, nevetéseikkel, haragjukkal, komolyságukkal. De most itt a lehetőség, hogy időt szánjon rájuk, és odaképzeljen az arcok mögé történeteket, szavakat, képeket, hangokat.

Megnyitó: július 14. csütörtök, 18:00
Megtekinthető: augusztus 30-ig, minden nap 9-20 óráig.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.