Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Napi ajánló - Húsz éves az Amnesty
2010. november 29., hétfő 15:28

Napi ajánló - Húsz éves az Amnesty

1961-ben Peter Benenson, angol ügyvéd tudomást szerzett arról, hogy két portugál diákot hét év börtönre ítéltek, mert koccintottak a szabadságra.

A londoni Observer lapban megjelentetett cikkében arra kérte az olvasókat, hogy írjanak levelet a portugál kormánynak a két fiatal szabadon bocsátását követelve. Ez az esemény indította el az Amnesty International nemzetközi mozgalmat, melynek ma már több mint 150 országban 2,8 millió tagja, támogatója van. 1977-ben pedig Béke-Nobel díjat kapott, amiért hozzájárult az igazságosság, a szabadság és a béke biztosításához a világban. Magyarország immár 20 éve részese e világméretű szervezetnek, mely idő alatt rengeteg munkával, számos lelkes tagunknak és aktivistánknak köszönhetően eredményes kampányok születtek és jelentős növekedést értünk el.
2010. december 10-én szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik e két évtized alatt részt vettek szervezetünk életében és kitartó munkájuk, támogatásuk eredményeképp megünnepelhetjük fennállásunk 20. évfordulóját!

Nagyon örülnénk, ha részvételeddel megtisztelnél bennünket december 10-én, pénteken a Gödörben. Várunk Téged érdekes programokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel, valamint a nap végén egy közös koccintásra és egy szelet tortára.


Nagy örömünkre az ünnepléshez csatlakozik többek között a TASZ, NaNE, Patent, Magyar Helsinki Bizottság, Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, ZARE, NEKI, Védegylet, Greenpeace, Humana és a Független Médiaközpont.

Találkozzunk december 10-én és ünnepeljük együtt a közös sikerünket!

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.