Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Humana Hírek A Humana magazinról
2009. december 08., kedd 23:01

A Humana magazinról

A Humana emberi jogi magazin alapötlete körülbelül fél éve fogalmazódott meg fejünkbe}

{jcomments off}A Humana emberi jogi magazin alapötlete körülbelül fél éve fogalmazódott meg fejünkben, azzal a céllal, hogy a mai világban kényes, a társadalmat megosztó és foglalkoztató témákat széles körűen járhassuk körül, egy a fiataloktól a fiataloknak szóló alternatív lap keretein belül.

Magazinunk célja, hogy minden korosztály számára minőségi, tartalmas és a közérdeklődésére számot tartó írásokat publikáljunk, amik elősegítik a véleménycserét, aktív és tudatos bekapcsolódást, megértést és a közös gondolkodást az emberi jogokról.

Hisszük, hogy az emberi jogok univerzális értékek, melyek pártállástól, hovatartozástól, bőrszíntől, nemtől függetlenül minden embert megilletnek.

2009. december 10-én jelent meg az első lapszámunk, ami az egyetemes emberi jogok kérdéseivel foglalkozott, ezt pedig minden hónapban egy-egy tematikus lapszám követi maj

Nemcsak a honlapon és a nyomtatott magazin segítségével bővítheted ismereteidet az emberi jogok kérdéseiben, hanem havi rendszerességgel bekapcsolódhatsz műhelyfoglalkozásainkba is (erről bővebben a „Workshop” menüpont alatt olvashatsz.

Ezen kívül, ha kedved támad részt venni akár újság szerkesztésében, vagy vizuális megjelenítésében (grafika, fotó), netán a témával kapcsolatban bármilyen ötleted, javaslatod merül fel, örömmel fogadjuk észrevételeidet az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Lapunk megjelenését egy éven keresztül az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja támogatja. Szakmai partnereink továbbá a Kohó Kulturális és Közművelődési Egyesület, a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat, valamit a Fogasház.

Szakmai mentorunk: dr. Kondorosi Ferenc, az Acta Humana emberi jogi folyóirat szerkesztője, egyetemi tanár.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.