Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Humana Hírek Elindult a Transhumana programunk!
2013. március 18., hétfő 00:00

Elindult a Transhumana programunk!

humana vimeoÁprilisban indul a Transhumana! Egy 16  hónap alatt 2 ország fiataljainak bevonásával megvalósuló képzésen és tapasztalatcserén alapuló program, melyet az emberi jogok védelme, a civil szféra, illetve a média működése iránt érdeklődő fiatalok számára hirdetünk meg.

Célunk, hogy segítsük a fiatalok munkaerőpiaci érvényesülését, használható szaktudást adjunk át számukra, kibővítsük a médiáról, az emberi jogokról és a civil szféráról az ismereteiket, növeljük a toleranciára, empátiára és szolidaritásra való képességüket. Továbbá célunk, hogy kialakuljon egy fiatal médiaszakértői bázis mind Magyarországon, mind pedig Romániában, akik a különböző médiumokban kiemelten és sokrétűen foglalkoznak az emberi jogi problémákkal, a globális kihívásokkal, az Európai Unió által meghatározott fejlesztési célokkal, prioritásokkal, és munkájukkal segítenek ezeket a témákat jobban a köztudatba ágyazni, továbbá aktív polgári részvételükkel az európai társadalmi kohézió megteremtését segítik.

A projekt ideje alatt  három havonta egyszer részesülnek elméleti és gyakorlati fejlesztő foglalkozásban a fiatalok. Ezek keretében adott tematika szerint minden egyes alkalommal más-más emberi jogi kérdéskört dolgoznak fel mentoraik segítségével. A résztvevőkkel bontott csoportban foglalkoznak majd a trénerek, a különböző civil szervezetek képviselői, szaktanárok és helyszíni szakértők. Az elkészült szöveges és audiovizuális anyagokat pedig egy éven keresztül, három havi megjelenésű, 2000 példányos romániai és magyar terjesztésű, közös magazinban publikáljuk és terjesztjük.

 

A program toborzó felhivása innen letölthető

Az első (előkészitő találkozó) programja innen letölthető

 

Tartsatok velünk és kísérjétek figyelemmel a programot!

 

Projektünk az Európai Unió Fiatalok Lendületben Program keretében valósul meg.

A projekt tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság vagy a Mobilitás véleményét, mely intézmények felelőssége a projektre nem terjed ki.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.