Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Humana Hírek Átláthatóbb lesz a telefonos adományozás
2011. augusztus 17., szerda 22:37

Átláthatóbb lesz a telefonos adományozás

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnökének két rendelettervezetét bocsátotta társadalmi egyeztetésre pénteken a hatóság. Ezek a telefonos adománygyűjtés szabályait rögzítik.

 

Az előző jogszabály módosítását a telefonon történő adománygyűjtés részletesebb és áttekinthetőbb szabályozásának igénye indokolja - közölte az NMHH.

A telefonos adománygyűjtés az elmúlt időszak sajnálatos tragédiái miatt egyre nagyobb szerephez jutott - fogalmaz a hatóság közleménye. A szolgáltatók, az adománygyűjtők és az adományozók részéről is megfogalmazódott, hogy szükség van egy átláthatóbb és részletesebb szabályozás kidolgozására. Központi kérdéssé vált továbbá az adományok minél hatékonyabb és gyorsabb célba juttatása is.

A tervezett jogszabály-módosítások révén egyszerűsödhet a telefonon keresztüli adományozás rendszere, csökkenthetőek az esetleges visszaélések. A 1357-es hívószámon létrejöhet a Nemzeti Összefogás Vonala, ami a jövőben folyamatosan működhet, és minden szolgáltató hálózatából el lehet majd érni. A központi szám gyorsabbá és átláthatóbbá teheti az adományozás rendszerét.

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság rendelettervezeteiről a hatóság 2011. augusztus 27-ig várja a véleményeket.

Forrás: nonprofit.hu

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.