Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Humana Hírek Humana a Sziget Fesztiválon
2011. augusztus 15., hétfő 19:15

Humana a Sziget Fesztiválon

Itt a vége, fuss el véle – legalábbis ami a Humana fesztiválszezonját illeti. A Szigettel ugyanis elérkeztünk az utolsó állomáshoz, és ez egyúttal azt is jelenti, hogy feltartóztathatatlanul közelednek a kemény munkával töltendő hétköznapok. Na, de ne szaladjunk ennyire előre: álljon itt rövid összefoglaló arról, mi is történt velünk a Szigeten töltött három nap alatt.

humana_szigetKezdjük mindjárt azzal, amivel nyitottunk: pénteken nem más tette tiszteletét a Humana sátrában, mint a brit nagykövet. Greg Dorey látogatása azért annyira nem ért minket váratlanul, hiszen pár nappal korábban értesítettek minket érkezéséről, így egy kis ajándékcsomaggal is kedveskedhettünk neki. Reméljük, azóta, hogy elbeszélgettünk vele a tevékenységünkről, ő is büszkén hordja a Humana pólót.

Szombaton szemmel láthatólag is halmozódott az embertömeg a fesztiválon. Nálunk is ekkor volt a dömping. Magyar és külföldi fiatalok fele-fele arányban képviselték magukat az érdeklődők között, ami azért nem fedte le reálisan az átlag „szigetelőket”, akiknek majd’ nyolcvan százaléka Európa valamely más szegletéből érkezett erre a valóban multikultinak nevezhető rendezvényre.

Volt nálunk olasz bloggerlány, aki interjút is csinált velünk. Voltak angolok, franciák és spanyolok. Ki-ki a maga temperamentumával, fesztiválozási moráljával. Jöttek a „tévések” (ők persze magyarok), megkérdezték mit csinálunk, majd azt mondták, ők most valami vicces anyagot akarnak forgatni, úgyhogy velünk majd legközelebb. Akadtak, akik több időt töltöttek nálunk, aztán a hosszú beszélgetésből az lett, hogy végül jelentkeztek önkéntesnek.

És persze a játékosok: róluk is illik megemlékezni. Idén is nagy siker volt a nyereménypólónk, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a sok-sok ember, aki keresgélte a világtérképen az emberi jogi események helyszíneit, kitöltötte az emberi jogi kvízünket, vagy éppen mutogatott, körülírt, vagy megpróbált lerajzolni egy-egy emberi jogokkal kapcsolatos fogalmat. Szóval örülünk, hogy idén sem hagyták otthon a Szigetlakók a játékos énjüket!

humana_sziget_2Tíztől hétig mindennap álltuk a sarat (jelen esetben a port), így az esti fesztiválozást módjával végeztük. Pedál, Fair Trade Teázó, Bor – és Fröccskert. Világzenei, MR2-Petőfi Rádió és Open-Civil Színpad. Nagyjából ezeken a helyeken gyűjtöttünk élmény-bonbonokat, amiket jól elraktározunk jövőre, és arra szükség is lesz, mert a jövő nyár nagyon messze van.

A végére pedig egy kis summázás. Természetesen számos tapasztalatot szereztünk az idei fesztiválszezon ideje alatt. Sokat beszélgettünk veletek, tehát tudjuk, hogy igenis érdekelnek titeket az emberi jogok, és igenis igény van a Humanára. Gőzerővel dolgozunk, hogy szeptembertől ismét tartalmas és elgondolkodtatásra alkalmat adó programokat szolgáltassunk nektek. Hamarosan indul újra a filmklubunk! Talán nem is egy, hanem mindjárt kettő, de erről egyelőre ennyit. Továbbra is kíváncsiak vagyunk a véleményetekre minden kedden reggel héttől nyolcig a Tilos Rádióban, ahol az Impresszóban keressük a megoldásokat a társadalmi kérdésekre. Szeretnénk már végre tető alá hozni az emberei jogi és média képzésünket is. Tehát rengeteg tervünk van, és végre időnk is lesz ezekre, így számunkra egyúttal kicsit megkönnyebbülés is a fesztiválidőszak vége.

Köszönjük mindenkinek, aki meglátogatott minket, érdeklődött a munkánk iránt, akár a Szigeten, akár a Volton, az EFOTT-on, vagy az Ördögkatlan Fesztiválon. Igyekszünk ezt honorálni jó cikkekkel, jó filmekkel, jó beszélgetésekkel. Aki tudja, az még élvezze ki a nyár maradékát, és legfőképpen keressetek minket, mert mi keresünk titeket!

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.