Nyomtatás
2010. január 28., csütörtök 12:22

Cseppgyerekek

Vasárnap délután szerkesztőségünk pár tagja legyőzve álmosságát /és egyesek a másnaposságukat.../ ellátogatott Bódis Kriszta Cseppgyerekeinek rendezvényére a Gödör klubba. Zsibongó gyereksereg fogadott minket már a bejáratnál, a kicsik le-fel rohangáltak és nagy volt az izgalom. Nem csoda, hiszen Boga Moga és barátai társulatának tagjai egy nem mindennapi zenés előadással készültek az eseményre. Erről így számolt be a 12 éves Ben a cseppgyerekek blog oldalán:


„A Boga, Moga és Barátai felléptek a Gödörben. A zenés színdarabban 12-en szerepeltek hétesi gyerekek, 6-14 éves korig. Kata írta a darabot, és vele meg Eszterrel tanultuk be Hétesen a suliban. A Boga és a Moga két lény, akik lejönnek a Földre, Hétesbe, és körülnéznek. Találnak egy boltot és veszekednek, a Boga két zsömlét és egy ásványvizet kér, a Moga meg két chipset és két kólát. Később rátalálnak egy hídra, átmennek rajta és találkoznak a hétesiekkel. Azt mondják nekik, hogy ünnepeljük meg az újévet. Ekkor énekelni kezdtünk több számot is, a Csiribirit, meg a Csillagok, csillagokat, az Aranyesőt, a Ha megfogod az ördög címűt, gitároztunk hozzá és doboltunk is. Boga és Moga beköltöznek aztán Hétesre, így ér véget a darab.″
Szöveg: Ben, 12 éves

Az előadás vastapsa után a nagyobbakat kerekasztal-beszélgetések várták, ahol többek között a hátrányos megkülönböztetésről, a szegregált oktatásról és a társadalmi bűnmegelőzésről is gondolatébresztő eszmecserék folytak, a kicsik pedig játékos műhelyfoglalkozásokon tökéletesíthették zenei-táncos-drámai és művészi készségeiket.

cseppgyerek.blog.hu oldalon bővebben is olvashattok a gyerekek élményeiről, beszámolóiról. Reméljük a jövőben lesz még lehetőségünk találkozni velük a fővárosban.

A rendezvényen készült képeinket a galériában találjátok.