Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Humana Hírek Volt Fesztivál - Humana negyedik nap
2011. július 03., vasárnap 16:15

Volt Fesztivál - Humana negyedik nap

A vég elodázhatatlan bekövetkezte miatti passzív melankólia, és az otthon komfortjának egyre erősödő hiánya miatti indulási vágy – valami ilyesféle ambivalens érzelmi állapotban töltötte el az utolsó napot a Humana fesztivál különítménye.

volt_negyedik_napSzombat délutánra szinte egy hónappal ezelőtti pillanatnak tűnt, amikor minden ruhánkat magunkra véve, dideregve hallgattuk az ismerkedési estnek kinevezett kedden a Budapest Bár muzsikáját. Aztán hirtelen eljött a búcsúzás pillanata, mi pedig szomorúan pakoltunk be a kocsiba, és indultunk szombat este a lemenő nap fényében haza, Budapestre.

A pénteki sátorzárásunk után mindenki megtalálta a maga kedvére valót. Ki a Quimby-t, ki a Pendulumot, ki a Monster Magnetet favorizálta, ki pedig az EU 2011 Színpadnál botlott bele jóféle country-ba oltott sramlizenébe, amelyet lelkes tizenéves fiatalemberek csináltak, tiroli népviseletben, és a nagyszínpadokon már régen nem tapasztalható őszinteséggel.

Szombati korai kelésünknek egyetlen oka volt, és ez - bármilyen meglepő - nem az volt, hogy öt óra alatt kialudtuk magunkat, hanem az, hogy reménykedtünk egy legalább langyos, de azért mégsem jéghideg zuhanyban. Nem csalódtunk. Tényleg langyos volt. A reggeli alatt még kicsit hűvösnek éreztük a levegőt, de ez minden nap így indult. Mire a kakaós csigák, és a májkrémes szendvicsek leértek a gyomrunkba, már a nap is kisütött, mi meg feltöltődtünk általa.

Energiára szükség is volt, mert a szombati emberáradat minket sem kímélt. Egy percet sem pihentünk, annyian voltatok kíváncsiak ránk. Jöttetek tudósítónak jelentkezni, játszani, vagy csak éppen azt megkérdezni, hogy kik vagyunk. Mi meg készséggel álltunk rendelkezésetekre, aminek a vége az lett, hogy este hétkor már úgy éreztük magunkat, mint akiken átment egy úthenger. Így a zárás után összenéztünk, és szavak nélkül is megértettük egymást: pakoljunk be a kocsiba és irány haza.

volt_negyedik_nap_2Jelentjük: kifulladtunk, de tisztességgel kitartottunk. Úgy érezzük a Volt Fesztivált jó eredményekkel zártuk. Szombaton két nyertese is lett a Legyél te is tudósító! játéknak, amely – és ebben kivétel nélkül minden alkalmi tudósítónk valószínűleg egyetért – egyáltalán nem játék, hanem kemény munka volt, és nagyon büszkék vagyunk a nyerteseinkre, hogy a feladatot komolyan vették, és hozzájárultak ahhoz, hogy mindannyian többet tudjunk a fesztiválok és az emberi jogok kapcsolatáról, mint a Volt előtt.

A szombati tudósítópárosunk, Szombathelyi Rita és Danileszk Rita alkotása hamarosan felkerül (ők nyerték a nyitott Könyvműhely Kiadó és a Magvető Kiadó könyveit), és hamarosan az is kiderül ki nyerte a négy, azaz a lányok párosával öt napi nyertesünk közül a fődíjat, a Nemzeti Színház 2011/2012-es évadára szóló bérletét, azaz kié lett a legjobb alkotás.  Addig is nézzétek meg a fesztiválról képgalériánkat a facebookon.

Köszönjük mindenkinek, aki jelen volt (így tehát álszerénység nélkül magunknak is). Egy hét múlva találkozunk EFOTT-on, július 13. és 17. között, Szolnok-Tiszaligeten!

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.