Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Humana Hírek Volt Fesztivál - Humana harmadik nap
2011. július 01., péntek 19:27

Volt Fesztivál - Humana harmadik nap

Csütörtök délután a szél után immár a vihar is megérkezett a Volt Fesztiválra. A Humana sátrán még a ragasztószalag sem fogott, így a rohambrigád kénytelen volt leszedni a tetejét, amelyet csak másnap délután kaptunk vissza. Így a didergősre sikerült este után pénteken már a tűző nappal küzdöttünk. Viszont ma sem hagytak a fesztiválozók nekünk egy perc pihenőt sem – szerencsére.

DSC_0804_kNe vessen meg senki minket azért, hogy az estéből két órát a fesztivál területén kívül parkoló kocsiban töltöttünk, ahol instant diszkózást folytattunk a telefonunk, és némi védő/melegítő ital segítségével. A hetvenes évek rock classic válogatásnak egy akkumerülés vetett véget, így az esténk a Dub FX-el, meg hamburgerekkel és sajtos-tejfölös lángosokkal végződött.

Péntek reggel az elmaradhatatlan kávézást ismét a Heti Válasz bornegyedében ejtettük meg, ahol egy vélhetően kialvatlan és nem szomjazó fiatalember szórakoztatott minket különböző beszólásaival ( pl. Ne szórakozzál velem, mert különben megbököm a haverod köldökét.) Reggeli után az első meleg vizes zuhanyzásunkat is megejtettük (hogy miért a harmadik napon tudtuk meg, hogy van meleg vizes zuhanyzó is, azt ne firtassuk).

Nyitáskor először is feltérképeztük a katasztrófa sújtotta övezetet, majd kipakoltuk a rohambrigád által egy halomba rakott cuccainkat a sátorból, és kicsit átrendeztük magunkat, megelőzve a péntekre is beígért szélvihart. Bent nagyobb lett a tér, így többen tudtak egyszerre játszani, ami jól is jött, hiszen a hétvégéhez közeledvén egyre többen tértek be hozzánk. Akadt olyan, aki nemzetközi kapcsolatok szakon folytatott tanulmányai végett örült nagyon a velünk való találkozásnak, és azonnal jelentkezett is hozzánk gyakornoknak, de sokan szeretnék publikálni nálunk emberi jogok témakörében készült írásaikat, és vannak, akik aktívan velünk szeretnének dolgozni a közeljövőben.

A Legyél te is tudósító! játékunk mai nyertese Sárosi Szabolcs lett, aki néhány civil szervezetet látogatott meg a fesztiválon és velük beszélgetett tevékenységükről és az emberi jogokról. Szabi magához vette jól megérdemelt könyveit, amelyeket a Magvető és a Nyitott Könyvműhely Kiadó ajánlott fel a játék nyerteseinek, és első helyezettként ő is esélyessé vált, hogy a fesztivál végén övé lehessen a legjobb tudósítók legjobbikának járó Nemzeti Színház bérlet.

Szabi írását holnap olvashatjátok a Humana weboldalán. Addig is mindenkinek nyugodalmas és szélmentés estét. Ez utóbbi nálunk kizárt. Hogy az első pedig mennyire jött össze nálunk azt majd holnap megtudjátok.

Köszönjük mindenkinek, aki ma itt volt, érdeklődött és játszott velünk. Holnap van az utolsó nap, úgyhogy gyertek. Ajándékaink még vannak!

{gallery}humana_hirek/volt_2011/harmadik_nap{/gallery}

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.