Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Humana Hírek Volt Fesztivál – Humana második nap
2011. június 30., csütörtök 20:29

Volt Fesztivál – Humana második nap

Az elengedhetetlen füldugók beszerzése után ragyogó napra virradt a Humana team a Volt Fesztiválon. Közjogi méltóság ugyan ma nem látogatta meg a Civil Szigetet, de sokan jelentkeztek emberi jogi tudósítónak, napi nyertesünk pedig fotói segítségével újraértelmezte az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának cikkelyeit.

DSC_0724_kErik Sumo, Emir Kusturica, Kiscsillag, My Chemical Romance, Tátrai Tibor – Szűcs Antal Gábor: nagyjából ezzel telt a szerda este, amely nálunk az egész napos pörgés után viszonylag rövidre sikeredett. De nem panaszkodunk, hiszen a rengeteg szerdai érdeklődőnek nagyon örültünk, csakúgy, mint a körülbelül kétszer annyi csütörtöki érdeklődőnek. Sokan játszottak az öt különböző játékunkkal a Humana fesztiválpólóért, amelyből egyet sorsoltunk a nap végén.

A szél maradt ma is, így többször újra kellett írnunk a térképes játékunk feladványait. Ennek a játéknak a lényege, hogy különböző emberi jogokkal/jogsértésekkel kapcsolatos földrajzi helyeket, személyek neveit és eseményeket kell elhelyezni egy nagy világtérképen. Bizonyára több fesztiválozó meglepődött, amikor az arcába csapódott egy-egy kis cetli vörös khmerek népirtása, Idi Amin, vagy gulág feliratokkal, de legalább testközelből ismerkedtek az emberi jogokkal. Amire egyébként a sátrunkban is volt lehetőség. Volt, aki régebbi lapszámunkat lapozgatva rájött, hogy Csányi Vilmos etológussal a hagyományok és az emberi jogok kapcsolatának témájában készült interjúnkat használta fel egy szociológiai tanulmányához, és többen jelentkeztek önkéntesnek is az egyesülethez.

A Legyél te is tudósító! játékot a mai napon Benke Viktória nyerte, aki az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának három cikkelye alapján készített fotókat a fesztiválon. A képeket holnap láthatjátok majd az oldalunkon. Viki a Nyitott Könyvműhely és a Magvető Kiadó könyveinek örülhetett, és persze megkapta az elismerő oklevelünket is.

Ma kicsit korábban zártunk egy kis szélvihar miatt, de nem tétlenkedünk. Egyrészt ezt a beszámolót írjuk, másrészt intézzük, hogy a holnapi játékosainknak is legyen útlevele, ugyanis ma annyian jöttetek, hogy teljesen kifogytunk belőle, csakúgy, mint a Legyél te is tudósító! emberi jogi és újságíró gyorstalpaló leírásaiból.

A Humana fesztivál különítménye tehát ma sem pihent, bár van, aki leégéssel, enyhe napszúrással, vagy éppen lumbágóval küzd. Ez utóbbi jól van (az egészségügyi sátorban kapott két injekciónak köszönhetően). Gyertek holnap is, mi itt leszünk. Holnapra ígérünk nektek pár fesztivál hangulat fotót is.

{gallery}humana_hirek/volt_2011/masodik_nap{/gallery}

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.