Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Humana Hírek Volt Fesztivál – Humana Első Nap
2011. június 29., szerda 18:41

Volt Fesztivál – Humana Első Nap

Kedd este a Humana fesztivál küldöttsége sikeresen megérkezett a Volt Fesztiválra. Szerdán már minden érdeklődő játszhatott velünk a Civil Szigeten a sátrunkban az emberi jogi ismeretterjesztő játékainkkal, és bizony a Legyél te is tudósító! felhívásunkra is voltak jelentkezők, és egy igazi remekmű is született az emberi jogok és a fesztiválok témájában.

20110629-1706-DSC_0671A programfüzetben ismerkedési estként meghirdetett nulladik nap nekünk javarészt pakolással telt. Elfoglaltuk a Civil Szigeten sátrunkat, felkészültünk a szerdai kezdésre és természetesen felállítottuk a sátrainkat, melyek vasárnapig lakóhelyünkül szolgálnak majd. Az esténket csak pár szúnyog és a szél árnyékolta be, mely utóbbi szerdán sem kímélt minket: mindent jó alaposan rögzítenünk kellett a sátorban, hogy az érdeklődőket ne röpködő magazinok és boruló padok fogadják.

A látogatók tekintetében általános tapasztalat, hogy idén is nagy siker az emberi jogi activity, ahol emberi jogokkal kapcsolatos fogalmakat kell elmutogatni, vagy körülírni, de a térképes játékunk is abszolút favorit, ahol a térképen kell elhelyezni fogalmakat, személyeket, helyszíneket, amelyek valamilyen emberi jogi sértéshez köthetőek.

A Legyél te is tudósító! játékunkat a mai napon Csuvik Gábor nyerte, akinek az volt a feladata, hogy készítsen egy  írott, vagy egy videós tudósítást a fesztiválok és az emeberi jogok viszonyáról. Gábor nagyon komolyan vette feladatát: pár óra múlva egy kinyomtatott cikkel tért vissza a Humanához. Mindannyiunk szerint Gábor alkotása volt a  legjobb, így az övé lett a könyvcsomag, melyet a Nyitott Könyvműhely Kiadó és a Magvető Kiadó ajánlott fel a Legyél te is tudósító! játékunk nyerteseinek.

Gábor írását holnap olvashatjátok majd a honlapon, és példáján felbuzdulva reméljük holnap is sokan játszanak majd velünk, mert mi akkor is itt leszünk délelőtt tíztől estig.

Aki jön Voltra tehát semmiképpen se felejtsen el benézni hozzánk. Holnap pedig ismét jelentkezünk nektek egy kis összefoglalóval, és reményeink szerint beszámolunk pár érdekes civil programról is. 

20110629-1233-DSC_065720110629-1920-DSC_0683

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.