Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Humana Hírek Humana a VOLT fesztiválon
2011. június 28., kedd 13:01

Humana a VOLT fesztiválon

Kedves Humana figyelők! A nyárral eljöttek a fesztiválok és velünk idén négy helyen is találkozhattok személyesen. Ennek első állomása szerdától a VOLT fesztivál, Sopronban. A fesztiválra a már ismert emberi jogi és társadalmi kérdéseket vizsgáló foglalkozásaink mellett idén debütál új játékunk: A Legyél Te is Tudósitó!

 A Humana Egyesület Legyél te is tudósító! játékának célja:

Minden érdeklődő megtapasztalhassa milyen egy felelős újságíró egy napja. A résztvevők megismerkedhetnek a különböző sajtóműfajokkal, gyakorlatot szereznek abban, hogyan születnek a tudósítások, riportok, és milyen társadalmi problémákkal, illetve kihívásokkal találkozhatnak téma gyanánt a fesztiválok alkalmával. Végigkövethetik milyen fázisokon megy keresztül a nyers cikk és hogyan kerül online megjelenésre, továbbá miként történik a fotók, hanganyagok és a videós tartalmak szerkesztése. Mindehhez fiatal újságírók, szakértők folyamatos mentorálása áll rendelkezésükre.

Játék menete:

A délelőtti emberi jogi és újságírói gyorstalpaló után (minden reggel 10h – 11h) a Humana tudósító-készletét felkapva és egy témát kiválasztva elindulnak a tudósítók és saját anyagokat készítenek. Ez történhet írásos, audio-vizuális formában.

17 óráig áll rendelkezésükre idő, hogy letisztázzák és formába öntsék gondolataikat, majd azt leadva szerkesztőink a legjobbakat online leközlik a www.humanamagazin.eu oldalon.

Légy kreatív: írj, fotózz, filmezz, készíts interjút a mobiloddal, vagy csinálj képriportot a digitális fényképezőgépeddel!

... és a nagyszerű nyeremények:

Minden résztvevő aktuális és fontos emberi jogi és újságírói ismeretekkel gazdagodik, emellett pedig oklevéllel ismerjük el egész napos tudósítói munkáját.

Ezen felül naponta a két legügyesebb tudósítót  egy-egy könyvcsomaggal jutalmazzuk,

Valamint a fődíj: a fesztivál végén a szakmai zsűri elbírálása alapján legjobbnak ítélt anyag szerzője egy 2011/2012-es évadra szóló Nemzeti Színház bérlettel gazdagodhat.

Az első állomás tehát a VOLT-fesztivál, június 29- július 2. Gyertek, tanuljatok, próbáljátok ki magatokat és nyerjetek!

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.