Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek A szövetségi bíróság megakadályozta az ellentmondásos bevándorlási törvény életbe lépését
2010. július 28., szerda 21:48

A szövetségi bíróság megakadályozta az ellentmondásos bevándorlási törvény életbe lépését

Az arizonai bíróság egy nappal azelőtt, mielőtt életbe lépett volna megakadályozta a bevándorlási törvény kulcsfontosságú részeinek életbe lépését.

 

A bíróság a törvény azon rendelkezését kifogásolta, hogy a rendőrség bűntetőjogi vonatkozásban ellenőrzi az emigránsok státusát. A szövetségi bíróság ezzel a törvény legellentmondásosabb részeinek életbe lépését gátolta meg.

A szövetségi kormány azzal érvelt, hogy a törvény hatást gyakorol a bevándorlási politikára. Arizona azt is hozzátette, hogy a szövetségi kormány nem végez jó munkát a határ biztosításánál.

A törvény azokat is megcélozza , akik illegális bevándorlókat alkalmaznak vagy tudatosan szállítják őket. Az ellenzők szerint a törvény faji megkülönböztetéshez vezet, ami törvénytelen.

Erről többet olvashattok:
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-10607927
http://edition.cnn.com/2010/US/07/28/arizona.immigration.law/index.html#fbid=MxxuQNquLoL

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.