Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Éhező burmai menekültek
2010. február 22., hétfő 14:33

Éhező burmai menekültek

Hontalan burmai menekültek szenvednek a veréstől és a kitoloncolástól Bangladesben - állítják segélyszervezetek munkatársai és jogvédő csoportok tagjai. Az évek óta Bangladesben élő Rohingya etnikai kisebbség tagjait veréssel, és erőszakkal kényszerítik vissza Burma területére, ahol rendőri és lakossági zaklatást egyaránt elszenvednek.
A két ország között nem hivatalosan működő Kutupalong menekülttáborban ennek köszönhetően, hatezerről harmincezer főre nőtt a menekültek száma, akik éheznek és tarthatatlan egészségügyi körülmények között kénytelenek beláthatatlan ideig élni.
A Bangladesben élő Rohingyák számára a munkavállalás egy állandó harcot jelent a túlélésért, hivatalos papírok híjján napszámosként és alkalmi munkákból tartják fenn magukat. Az október óta tartó időszak mégis a legnehezebb a népcsoport számára, a hatóságok több száz főt tartóztattak le, és toloncoltak át Burma területére, egy részüket pedig illegális bevándorlásért börtönbe zárták.

 

forrás: The New York Times

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.