Nyomtatás
2010. február 09., kedd 11:59

Egy magyar iskolában üres szobába zárták a rossz gyerekeket

A Népszabadság szerint ügyészségi nyomozás és önkormányzati vizsgálat indult amiatt, hogy a rossz magaviseletűeket úgy "rendszabályozzák" a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által fenntartott, fogyatékosokat és állami gondozottakat foglalkoztató kecskeméti Juhar utcai speciális intézményben, hogy hosszabb-rövidebb időszakokra egy belülről nem nyitható szobába zárják őket.

A napilap keddi száma úgy tudja: Nevelési célzattal zártak be hosszabb-rövidebb időre nehezen kezelhető gyerekeket egy belülről nem nyitható szobába, és volt olyan gyerek, aki a szükségét is az üres szobában volt kénytelen elvégezni. A Népszabadsági információi szerint az elmúlt napokban érkezett az a feljelentés a kecskeméti ügyészségre, amely szerint az intézményben megalázó módon bánnak a nehezen kezelhető gyerekekkel. A rendszabályozásra szolgáló szoba tényét több, névtelenséget kérő dolgozó is megerősítette a Népszabadságnak.

Kiderült: a speciális büntetést elszenvedő gyerekek nagyrészt állami gondozottak, nincs olyan hozzátartozójuk, akivel napi kapcsolatban állnának - állítja a lap. Az intézmény igazgatója nem nyilatkozott a Népszabadságnak.

 

Forrás: www.hvg.hu