Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Észak-Korea kész szabadon bocsátani egy észak-amerikai aktivistát
2010. február 05., péntek 15:50

Észak-Korea kész szabadon bocsátani egy észak-amerikai aktivistát

Az észak-koreai állami hírügynökség közlése szerint a diktatórikus berendezkedésű ország vezetése kész szabadon engedni Robert Parkot, az Egyesült Államokból származó keresztény aktivistát. A férfit még decemberben tartóztatták le, amikor az Kínán keresztül, egy befagyott folyón át illegálisan behatolt a sztálinista Észak-Korea területére.

A hírügynökség közleményében ez áll: „Az észak-koreai hatóságok készek megbocsátani és elengedni az aktivistát, aki beismerte bűnösségét.”

 Robert Park egyes hírek szerint az emberi jogok kérdéskörére akarta felhívni a politikai vezetés és a társadalom figyelmét.

A 28 éves aktivistát, saját elmondása szerint, egy látomás késztette arra, hogy a jeges folyón begyalogoljon az utolsó sztálinsta országba. Földöntúli álmában Isten szólt hozzá Észak-Korea felszabadításáról és megtéréséről.

Az egyszemélyes akciót dél-koreai aktivisták is támogatták, akik egy levelet próbáltak eljuttatni északi szomszédjuk első emberének, Kim Dzsong Ilnek, melyben felszólították a kommunista vezetőt a politikai foglyok szabadon bocsátására és az emberi jogok tiszteletben tartására.

Robert Park később bevallotta, hogy tettét az országról téves képet alkotó nyugati propaganda indokolta, de már látja, hogy Észak-Koreában teljeskörű vallásszabadság uralkodik....

 

Bővebben: http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.