Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Obama idén már fogadja a dalai lámát
2010. február 05., péntek 11:52

Obama idén már fogadja a dalai lámát

Barack Obama tavaly nem fogadta, ám az idén mégis találkozna a dalai lámával. Kína azonnal tiltakozott a tibeti vezető washingtoni látogatása ellen.

Az elnöki hivatalban fogadja februárban a dalai lámát Barack Obama, jelentette be a Fehér Ház szóvivője, Robert Gibbs. A bejelentés nyílván rontani fogja a kínai-amerikai kapcsolatokat, hiszen Peking a héten már jelezte, ellenzi az amerikai elnök és a tibeti vezető találkozóját. Barack Obama tavaly sokak rosszallását váltotta ki azzal, hogy még magánjellegű találkozón sem fogadta a tibeti vezetőt - akkor pont a kínai-amerikai kapcsolatokra tekintettel döntött így.

A Fehér Ház hivatalosan azzal indokolta a dalai láma fogadását, hogy a Nobel-békedíjas politikus nemzetközileg elismert vallási és kulturális vezető, és az elnök e minőségében találkozik vele.

Kína azonnal reagált a bejelentésre. A találkozó lemondását követelték, hogy "el lehessen kerülni a negatív hatást, amit a kínai-amerikai kapcsolatokra gyakorolna".

A dalai láma munkatársai közlése szerint február 17-18-án utazik az Egyesült Államokba.

 

Forrás: www.index.hu

 

 

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.