Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Cikkajánló - Munkatörvény: "Rabszolgákkal nem lehet hatékony gazdaságot építeni"
2011. szeptember 16., péntek 09:57

Cikkajánló - Munkatörvény: "Rabszolgákkal nem lehet hatékony gazdaságot építeni"

Nem az a kérdés, hogy mit kell kihúzni az új munkatörvény tervezetéből, mert jogi szempontból annyira rossz, hogy az egészet át kellene írni – fejtette ki a hvg.hu-nak Lehoczkyné Kollonay Csilla munkajogász.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára szerint a tervezet munkavállaló-, illetve családellenes, és visszahozza a szocializmusra jellemző alávetettséget és kiszolgáltatottságot. Ezzel szemben nemzetgazdasági haszna elenyésző, mert befolyásolható, irigy és őszintétlen rabszolgákkal nem lehet hatékony, innovatív gazdaságot és társadalmat építeni.

hvg.hu: Az a kritika is megjelent, hogy a tervezet több ponton sérti az Európai Szociális Kartában foglalt normákat és az európai közösségi jogot. Az Európai Bizottság már meg is üzente, hogy vizsgálni fogja a tervezetet.

L. K. Cs.: A kormány nagyon ügyesen éppen azokon a pontokon rontja a munkavállalók védelmét, amelyeket Magyarország nem vett át saját törvényeibe az Európai Szociális Kartából. A Karta ugyanis megengedi, hogy ne kelljen valamennyi szabályát átvenni a tagországoknak, csak egy kötelező minimumot, és Magyarország élt is ezzel a lehetőséggel. Az egyik ilyen kimaradt cikkely például az, hogy a munkavállalót csak megfelelő indok esetén lehet elbocsátani. A munkatörvénykönyv-tervezet épp ezen a ponton lazít a munkáltatók korlátain: a jelenleg hatályos törvénnyel szemben elvileg bármilyen kisebb ürügy alapján el lehet majd küldeni valakit az állásából. Ez tehát egyértelműen a Szociális Karta megsértése lenne, ha ennek teljesítését vállaltuk volna. Így viszont ez nem történik meg. A tervezet elképesztő mértékben csökkenti a jogellenesen elbocsátott munkavállaló részére nyújtandó jóvátételt (másfél évi bérben maximálja) – ez ugyancsak sértené a Kartát, de ennek a pontnak a teljesítését sem vállaltuk. Nem ratifikáltuk azt a cikkelyt sem, amely a tisztességes bérezésről szól, és amelynek alapján a tervezett rendelkezések a túlmunka díjazásáról szóló szabályokba ütköznének, mert a munkáltatónak akkora hatalmat adnak a rendes munkaidő beosztásában, hogy gyakorlatilag eltűnhet a többletdíjazásra jogosító rendkívüli munkaidő fogalma.

Tovább a teljes interjúra

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.