Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Lezárult a Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítvány idei akciója
2011. augusztus 02., kedd 14:27

Lezárult a Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítvány idei akciója

A munkában 140 önkéntes vett részt. Az alapítvány az önkéntesek segítségével 15 147 hátrányos helyzetű, egynél több gyermeket nevelő családnak juttatott vetőmagot és kisállatokat a leghátrányosabb helyzetű kistérségek 300 kistelepülésén április óta - mondta el Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány kuratóriumának elnöke pénteken, a záró értékelő találkozón Budapesten.

Az akcióban a kistelepüléseken élők több mint egyharmadát megfelelő táplálékhoz, a szülőket munkából származó jövedelemhez juttatták. Egy-egy család 40 napos csibét és 15 napos kacsát vagy 10 tojótyúkot kapott, mások vemhes kecskét, malacot, vagy nyulat kértek, összesen több mint 550 ezer napos csibét osztottak szét. Az elnök felhívta a figyelmet arra: sikerült olyan helyzetbe juttatni a családokat, hogy bőven tudnak majd értékesíteni is a termesztett zöldségekből.

Az önkéntesek - akik között szociális munkás hallgatók, egyetemisták, vállalatok munkatársai és a Hit gyülekezetének tagjai is ott voltak - átlagban ötször mentek ki a családokhoz a teljes évi zöldségszükségletet biztosító vetőmaggal és a kisállatokkal. A kezdeményezés megvalósítására összesen 187 millió forint gyűlt össze, ebből 177 millió egyedül a ValóVilág4 jótékonysági akcióban.

Körülbelül 18 fő vett részt a tiszafüredi kistérség önkéntes csapatában, amely az igényfelméréstől a vetőmag osztásig segített a napi munkában. A családok mindenben számíthattak rájuk: az önkéntesek segítettek a jószág élelmezésében, az ugaron lévő föld megművelésében; volt, ahol ekét vagy traktort kellett szerezni. Nagy élmény volt mindannyiuknak - foglalta össze Imre Edina egyetemista az MTI-nek.

A vetőmagokat és az állatokat minden család örömmel fogadta, azóta is hűségesen nevelgetik az állatokat és olyan kerteket műveltek, amiről nem is gondolták volna, hogy valaha veteményes lehet belőle - mesélte Bertók Gyöngyi önkéntes. Az a 65 család, amelyekkel kapcsolatban állnak, már azt tervezgeti, hogy jövőre mit és hova ültetnek. Mint mondta, rendszeresen végez önkéntes munkát, és ha ősszel folytatódik ez a program, továbbra is szeretne részt venni benne. A záróeseményen az önkéntesek oklevelet vehettek át.

Forrás: stop.hu/nonprofit.hu

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.