Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Ismét szárnyalhatnak a Vodafone Főállású Angyalai
2011. július 27., szerda 12:18

Ismét szárnyalhatnak a Vodafone Főállású Angyalai

A Vodafone Magyarország idén is főállású angyalokat keresett és talált! Olyan jelentkezőket, akik egy évig egy általuk választott fontos társadalmi cél érdekében egy non-profit szervezettel karöltve kívánnak dolgozni. A Vodafone versenyképes fizetést biztosít, hogy az angyalok minden energiájukat programjuk megvalósításának szentelhessék.

A program célja, hogy a kiválasztott angyalok a társadalom számára fontos ügyek megoldásán, felkarolásán dolgozzanak, és bebizonyítsák, hogy az egyéni gondolatoknak és tetteknek komoly súlya és szerepe van abban, hogy a körülöttünk lévő világot élhetőbbé és jobbá tegyük.

Idén negyedszer hirdettek győzteseket a Főállású Angyal program keretében. A Facebookon meghirdetett pályázat nagy népszerűségnek örvendett és a győztes pályázók több ezer regisztrált rajongótól kaptak „lájk-okat”. A legtöbbet „lájk-olt” három, és a Vodafone Magyarország által kiválasztott hét pályázat gazdája vehetett részt az állásinterjúkon, amelyek után a három legjobb teljesítményt nyújtó pályázóból válhatott a 2011-es év Főállású Angyala. A pályázat nyerteseinek kihirdetésére július 23-án került sor.

Az idei Főállású Angyalok:

Anu Pappné Melinda - „Motorosok a Gyermekekért” program

A program célja a Hajdú-Bihar megyei állami gondozottakat ellátó intézményekben élő fiatalok több szintű és az életük több területére kiterjedő képzése. A programok összeállítása alkalmas arra, hogy a gyerekeket egyéniségüknek, képességüknek megfelelően fejlesszék, mely hosszabb távon emeli az aktivitási szintjüket, a kapcsolatkiépítési képességüket valamint az önmagukért való felelősségvállalás - képességét. A program egy komplex fejlesztőprogram, amelyben a A HBME (Hajdú-Bihari Motorosok Egyesület) és a BAGE (Bihari Gondozottak Állami Egyesülete) vesz részt. „Minden programhoz motoros oktatókat, előadókat kérünk fel, és játékos gyakorlati feladatokkal színesítjük azokat. A drog prevenciótól a bűnmegelőzésig előadásokat, bemutatókat szervezünk a gyermekotthonokban” ismertette Anu Pappné Melinda programja részleteit.

Mészáros Éva- „Gettószelídítő” program

Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány közreműködésével megvalósuló- Gettófelszámolás-átalakulás a lakóközösség fejlesztésével program Hétesen. A már komplex hétesi modellprogramhoz csatlakozva folyamatos terepmunkával valósul meg az elképzelés, folyamatos felvilágosítással, tanácsadással, közmunka program bevonásával és az ott lakó családok önkéntes és kaláka munkájával. Céljuk egy integrációban motivált közösség fejlesztése, a lakhatási feltételek javítása, jogviszonyok rendezése, közüzemi szolgáltatások legális használata a helyiek közreműködésével és munkájával.
„Mielőtt ez a program elkezdődött volna Ózd, Hétes telepet az itt élők is végállomásnak érezték. Elzárva a lehetőségektől, szégyenkezve a szegénység miatt. Sorsukról a gyerekek is így gondolkodtak. A Bódis féle Alkotásközpontú szociális programnak köszönhetően ma egy közösség ébred itt, talál magára. Hétes - a modellértékű program keretében - gettóból emberhez méltó szociális teleppé válik.” Mondta el Mészáros Éva programjáról.

Rózsa Adrienne – „DSGM-mel a teljes értékű életért” program

A Dévény Speciális manuális technika és Gimnasztikai Módszer (DSGM) egy olyan program, amely a világon egyedülálló eredményeket ér el a szülési oxigénhiányban szenvedő gyermekek gyógyításában és sikeresen alkalmazható a mozgássérülések valamennyi területén. A program célja a Dévény Anna Alapítvány szakmai protokolljának és tudományos hátterének fejlesztése, támogatók keresése, a DSGM oktatási rendszerének továbbfejlesztése. A módszer oktatásának egyéb, államilag elismert formájának megtalálása és az arra való előkészítése.
„A DSGM létrejötte óta az oxigénhiányos állapotok mind a hypoton mind a feszes (spasztikus) formája gyógyíthatóvá vált korai kezeléssel. Ezt az esélyt minden érintettnek meg kell adni, mert gyermekeink jelentik a jövőnket! „- mondta el Adrienne

Intődy Gábor, a Vodafone Magyarország belső kommunikációs és társadalmi felelősségvállalás igazgatója elmondta: „A Vodafone rendkívül fontosnak tartja, hogy teljes mellszélességgel részt vállaljon a társadalmi élet jobbá tételében, ezért is mutatjuk be nagyon büszkén idei nyerteseinket. Sok sikert és kitartást kívánunk programjuk sikeres véghezviteléhez.”

A nyertesekről és az Alapítványról részletes tájékoztatás a
http://www.facebook.com/vodafonefelelossegvallalas oldalon található.

Forrás: nonprofit.hu

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.