Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Cikkajánló - Gyereknapot tartott a hajléktalan gyerekek óvodája
2011. július 26., kedd 16:33

Cikkajánló - Gyereknapot tartott a hajléktalan gyerekek óvodája

Idén 12. alkalommal rendezték meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az általuk működtetett hajléktalan gyermekek óvodájának közös gyereknapját Békásmegyeren. Bár az eseményre az esős idő miatt csak 20-30 gyerek érkezett, voltak vendégek a Vakok Iskolájának gyermekotthonából és a Fóti gyermekvárosból is. - számolt be az eseményről az index.hu.

„Hét éve indítottuk el a hajléktalan gyerekek óvodáját, mert azt tapasztaltuk, hogy sok bizonytalan hátterű család él a nyolcadik kerületben, akik nem jelentkezhetnek be sehova, és mivel nincs állandó lakcímük, óvodai ellátásra sem jogosultak. A szakma ezeket a családokat hajléktalannak hívja, de a legtöbb esetben ezek az emberek mégsem az utcán élnek, hanem például pincékben, elhagyott épületekben, de volt olyan esetünk is, hogy a család fél éven keresztül élt egy Lada kombiban öt gyerekkel” – meséli Iványi Gábor.

Tovább (index.hu)

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.