Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Zöld könyv a civilektől
2011. július 19., kedd 10:49

Zöld könyv a civilektől

Egy úgynevezett zöld könyvvel reagáltak civil szervezetek a Főpolgármesteri Hivatal 50 pontból álló fehér könyvére. Bagdy Gábor, pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes üdvözölte a civil kezdeményezést.

A Greenpeace, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Kerékpárosklub és a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület közösen dolgozták ki a zöld könyvnek elnevezett javaslatcsomagot - mondta Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

A javaslatcsomag szerint például szigorúan be kellene szedni, esetleg emelni kellene a tehergépkocsik behajtási díját. Be kellene vezetni a dugódíjat és át kellene alakítani a parkolási rendszert a belvárosban - tette hozzá.

Bagdy Gábor, pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes üdvözölte a civil kezdeményezést. Mint mondta, egyes nagyberuházások elhalasztásának ügyében már intézkedtek. Példaként a 4-es metró második ütemét említette.

Emlékeztetett arra is, hogy a főváros gazdasági programjában szerepel például a dugódíj kérdése, ám az önkormányzatoknak még nincs adókivetési joga. A főpolgármester-helyettes azt mondta: a nyári szünet után leül tárgyalni a civil szervezetekkel, hogy megvitassák az úgynevezett Zöld Könyv tartalmát.

Forrás: inforadio.hu/nonprofit.hu

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.