Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Hírek Szerdától tüntetések kezdődnek a közmédiáért
2011. július 11., hétfő 13:59

Szerdától tüntetések kezdődnek a közmédiáért

A Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa (KÖZSZAT) határozatlan idejű demonstrációsorozatot szervez július 13-tól, szerdától a tömeges létszámleépítések miatt. A közmédiában működő 13 szakszervezetből 9 már csatlakozott a tüntetéssorozathoz, illetve a rendvédelmisek, a tűzoltók, valamint a bányászok is jelezték részvételüket.

A tiltakozó akciókat addig nem fejezik be, amíg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetői nem állítják le a csoportos létszámleépítést. A szerdától szervezett tüntetés egy nagy, ötven szakszervezet által őszre szervezett demonstrációnak lehet az előjátéka.

A Facebook-on a szerveződő eseményt Nagy Navarro Balázs, a KÖZSZAT elnöke alapította, és az oldalon eddig mintegy kétszázan jelezték részvételi szándékukat. A tüntetés szerdán 16 órakor kezdődik, a Magyar Rádió épülete előtt, a Pollack Mihály téren. Felhívják a figyelmet arra is, hogy aki eljön, hozzon egy virágot, egy gyertyát vagy egy mécsest. Egyébként a Facebook-on szerveződött egy szolidaritási csoport is, melyhez eddig mintegy 4600-an csatlakoztak. A netes klub a Nem hallgatom, nem nézem többet a közmédiát – szolidaritás az újságírókkal névre hallgat.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.